Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Litchi Waypoint at aircraft position

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by toegema, May 3, 2016.

  1. toegema

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    41
    Hi.

    I have been testing Litchi with both P3S and P4. On the P4 I can set a waypoint at Aircraft position using a mapped function on C1.
    But the standard has no C buttons. How can I choose to set a waypoint at Aircraft position rather than just a point on the map with my Standard?
     
  2. Gary M

    Joined:
    Jan 16, 2016
    Messages:
    464
    Likes Received:
    132
    Just go into waypoint mode and touch the screen where your bird is. That should make a waypoint at that spot.
     
  3. toegema

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    41
    Will that be just as precise as the "waypoint at aircraft position" function? Or does that increase a margin for errors? If the spot is not completely accurate.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  4. kingfisher555

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    393
    Likes Received:
    62
    Location:
    Capac Mi USA
    I have litchi on android and I uploaded a couple missions from mission hub to my phone, Can someone tell me where on the app to find my missions. I am logged on to litchi .
     
  5. Gary M

    Joined:
    Jan 16, 2016
    Messages:
    464
    Likes Received:
    132
    I don't know on that one. That's one feature I haven't seen yet.
     
  6. kingfisher555

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    393
    Likes Received:
    62
    Location:
    Capac Mi USA
    I got it figured out
     
  7. OrlyP

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    80
    Location:
    Metro Manila, Philippines
    Accuracy will be something you have to consider. But it shouldn't be more than a couple of feet if you plant the WP (or POI) precisely. To do that, it would help if you zoom into the map all the way to where the Phantom is so you'll get the best resolution when you plant the WP/POI.

    After planting it and the WP/POI isn't where it's supposed to be (or if the aircraft shifted, or you fat-fingered it), you can just tap and drag it over to the Phantom.
     
    66Fury likes this.
  8. toegema

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    203
    Likes Received:
    41
    Thanx a bunch!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app