Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

IMU

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by hipwellt, Jan 7, 2016.

  1. hipwellt

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    At the risk of getting drrred or no s. I post this as no one could or would give me a straight answer. I have cracked it imu is a group of sensors a combination of accelerometers and gyroscopes, sometimes also magnetometers and or compass combined with gps. This is what the tablet needs the have for follow me to work on the P3S. The are a number of apps you can down load to check if a tablet has the sensors. Or if you're buying a new one it's a lot of checking spec sheets.
     
  2. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    4,095
    Likes Received:
    1,647
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Is this a question? The device only needs to have GPS for the follow me mode to work.

    Edit: you already post this in another thread. Asking the same question again won't help and it's really jus annoying.
     
    #2 tcope, Jan 7, 2016
    Last edited: Jan 7, 2016
  3. hipwellt

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    It's not a question it's an answer . I have bought 8 tablets all had gps. All were on the list that work with the dji app . The dji app came up with error no imu. This is what the error is referring. Ps spreading the word helps every one
     
Loading...
Similar Threads - IMU Forum Date
Camera not level + moving around while doing IMU callibration Phantom 4 Help Yesterday at 5:22 PM
IMU calibration message disappears after a few minutes Phantom 4 Discussion Yesterday at 10:11 AM
Minimum NFZ distance from airports? Pro/Adv Discussion Tuesday at 11:06 AM
P3P : Can i use 2 CF props and 2 plastic dji props simultaneously Pro/Adv Discussion Monday at 11:47 AM
Using one controller f/ 2 P4P's? - Not Simultaneously Phantom 4 Pro Discussion Sunday at 11:04 AM