Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Help Needed.....One Motor not working

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Subsea01, Jul 19, 2014.

  1. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hey guys. Been reading here a lot a received information before I made my Phantom 2 V+ purchase. Regretfully I am her hoping you can help again with a problem I am having. Received the first Phantom last week. When I started the unit only 3 props spun and the other would spin stop spin stop. I purchased the unit from Amazon so I sent it back and they sent me another one. I received it yesterday. Went to fly it today and same thing. See video

    http://www.youtube.com/watch?v=-yXR1JfAsRo&feature=youtu.be

    Now that it has happened twice I am wondering if I am missing something.I did all the updated. Both times I was outdoors with 9 satellites. Any ideas?
     
  2. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    Never seen that happen, and the odds of 2 different ones doing it? I think there is a chance they sent you the same aircraft back.
     
  3. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    They sent the new one before I sent the old one back. I just mailed it back to them yesterday.
     
  4. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    That's just weird. Have you tried holding it and throttling it up?
     
  5. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Sure did. Still nothing. I mailed DJI after the first problem but no word back yet. I am thinking about just sending this one back too.
     
  6. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    Has to be software bug. Have you updated everything? I'd uninstall then reinstall, even rebind.
     
  7. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks. How do you uninstall? When I hook it to the assistant it updated and says all is up to day on the unit and transmitter.
     
  8. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    37
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    My 5 month old P2 is also having diffs getting one motor to spinup on start. Took 5 sec after the others and it struggled to get started. It flew ok but a little warmer than the others. Motor is stiffer to hand turn than the others. My dealer is replacing it. From what I have read stiff motors can happen. Really poor quality control for such a crucial part.
     
  9. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    There is a webpage with older versions of the software. Someone here can let you know where to find it. It's one of the moderators anyway. I'd go down to 1.0.4, try it, then back up to current.
     
  10. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks for the help JW.
     
  11. lsteigerwalt

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Messages:
    329
    Likes Received:
    3
    Location:
    Sumter South Carolina
    Its either a faulty ESC or motor. I've got one in the shop now with same issue.
     
  12. JWarren

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    119
    But two out of the box new units?
     
  13. Slauterhause

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    I had the exact same issue a few days ago. I took a chance on it being the motor, replaced it and was back in the sky without too much difficulty.
     
  14. yali

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    why didn't you mail the 2 back at the sometime?
    I guess you might have mixed the 2 and tried the old one. The 2 having the same problem is very rare. I never saw this problem before. How could this happen ? it is like you are having 2 flat tires at the same time. Things like this seem never have happened before.
     
  15. Subsea01

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I received the first. They told me they had another one on the way and to send the first one back. I sent it Friday morning and received the new one Friday afternoon. I never had them both. It's hard for me to believe I had 2 with the same problem which is why I come here for help.

    I will be sending the 2nd one back tomorrow. I have decided to buy one from Atlanta Hobby or DSLR pros so I can get service if needed in the future.