Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

HDMI Module Installation

Discussion in 'FPV (First Person View)' started by JLoren, Sep 23, 2016.

  1. JLoren

    Joined:
    Sep 23, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I recently bought a Fatshark Dominator V3 and the hdmi module to install in to my Phantom 4 remote. Upon attempting the installation however I ran in to a bit of a problem. Attached to the USB module already installed in the remote are 2 red and black wires that make removing the port impossible. I'm not sure what to do at this point. Has anyone run in to this issue, and is there a fix or workaround?
     
  2. Erised

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    795
    Likes Received:
    332
    Check the video on installing the dbs mod on maxxuav.com Jake shows how to remove the module. When I did mine I don't remember any red and black wires only 3 ribbon cables, 2 small and one wide.
     
  3. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    880
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Can you post a photo of the wires you mention......I've modded mine, and as Erised said above, there were only three ribbon cables and no other wires.
     
  4. JLoren

    Joined:
    Sep 23, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    This is why I'm so confused. All the videos I've seen no one ever mentions them. Ill post a picture when I get home.
     
  5. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    880
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Did you buy the P4 new? Just wondered if you bought it used, and the previous owner has done some sort of mod.
    Look forward to seeing your photo later.
     
  6. JLoren

    Joined:
    Sep 23, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    It was bought new. Through Drone-World.
     
  7. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,098
    Likes Received:
    1,641
    Location:
    San Francisco, CA
    You got to remove only three ribbon cables to get the old module out.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  8. JLoren

    Joined:
    Sep 23, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    This is what I'm referring to.
     

    Attached Files:

  9. tml4191

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    643
    Likes Received:
    96
    seems modded...You might have ti ask drone world about that.
     
  10. Multicoptertec

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    1,088
    Likes Received:
    313
    Location:
    Apollo Beach, Florida
    Yea, that a mod, not factory.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  11. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    880
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    I'm a bit late catching up with this -(time difference in UK) -, but that definitely looks like a modification to the original board. You need to have a word with Drone-World about this.

    I've no idea what the wires are for...maybe someone returned it with a faulty USB connection, and it's been "sorted" with this lash up, and then re-shipped as new?
     
    #11 rockydog, Sep 24, 2016
    Last edited: Sep 24, 2016
  12. chazzm

    Joined:
    Sep 26, 2016
    Messages:
    132
    Likes Received:
    25
    Seems that it was moded , I just installed the HDMI module on mine and there were no other wires??? Works beautiful with fat shark dominator v3 by the way!!! And flying with the Fat Shark Dominator V3 is cool it changes your whole perspective! I think that I'd snip the wires leaving enough if possible to re-solder them if needed and install the hdmi module (which you've probably already done)
     
    #12 chazzm, Oct 8, 2016
    Last edited: Oct 17, 2016