Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Having a problem.. "signal lost"

Discussion in 'General Discussion' started by JBJO, Apr 9, 2016.

  1. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    Just out of the blue..I have had no prior issues.. This morning I power up my bird and it does not find the signal.. The app gave me a firmware update status.. So I updated the firmware 1.6.0 and it confirmed update.. But still will not find signal.. it says "signal lost" every time I power up... It again told me firmware needs update : current version unknown new version 1.6.0 .. repeat steps several times and it still will not connect.. I swapped out sd card and power cable as precautionary measures and it made no difference...

    Any suggestions ?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    Try relinking your remote controller.

     
    JBJO likes this.
  3. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    Msinger.. thanks for taking the time to post...
    I tried the relink several times and it still does not work..
    any other ideas ? Regards, JB
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    Which Phantom do you own? Which versions of DJI GO and Phantom firmware are you currently using?
     
    JBJO likes this.
  5. Brian Sheehan

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Have the exact same problem.tried everything but still no joy.just gave up in the end.and put it back in to its case.
     
  6. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    I have the pro... Not sure which DJI version, I removed the dii go from my iPad and reinstalled it thinking that would update it.... I attempted to update firmware on the bird with the recent release of the 1.8.80 but Im not sure "it took" .. did absolutly nothing as far as the lights and blinking.. It just powered up as usual..
     
  7. SouthernPhantom

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    315
    Likes Received:
    122
    The RC's and Phantom's firmware are updated separately. With the latest release, they must both be updated concurrently. The RC is updated from the GO app. If you update the RC first (which is OK), it will show "signal lost" until you update the Phantom from the .bin file you download from dji.com.

    If you've never updated the copter, read the instructions carefully. Load the .bin file into the root directory of your SD card, re-insert it into the Phantom, then turn it on. It's not done (on my P3P) until the little light on the camera stays solid green, no matter what the other lights and beeps are doing.
     
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    Check the log on your memory card to see if it took.
     
    JBJO likes this.
  9. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    I did...and it just shows the bin file.. it did not add anything to it..
    I attempted this 4 other times including 2 times with the older 1.7.0060 version to see if that would make any difference..
    each time it did not ad anything to the card.
     
  10. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    I completed all updates.. for some reason it does not seem to be "taking" the most recent update from 4/7/16..
     
  11. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    Please post your log here.
     
  12. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    The log.. as in a screen print of what my sd card is showing ?
     
  13. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    No. Copy and paste the entire contents of the TXT log here.
     
    hali_pilot likes this.
  14. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    Im not sure how to do that.. I even tried googling it .. Not sure where that that txt file is ..
    Im just thinking about returning it.. up until today it has literally been "plug and play" ...
     
  15. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    Installing the firmware on a P3P is definitely not plug and play. It sounds like you might not have actually installed it on your Phantom. It's easy to do if you follow these instructions exactly.
     
    JBJO likes this.
  16. Joshua Carillo

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    I am also facing the same Signal lost issue and i've been trying to solve this problem the whole day doing online research.

    I've tried everything i could even from people's suggestions online and i don't know what else i could still try.
     
  17. JBJO

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    Did you install the update from 4/7 ?
    I think that is where my problem is..
    My controller also has been telling me that it updated to 1.6.0 .. Not sure that took place properly either...
    I know from reading my comments it sounds as if I dont know what I'm talking about.. but,
    Ive been flying these things for a few months now and not had any problems until today..
     
    Joshua Carillo likes this.
  18. SouthernPhantom

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    315
    Likes Received:
    122
    I may have already posted this. Apologies if it's redundant.

    I had the same problem this morning after I updated the RC's firmware, until I installed the firmware on the drone from the .bin file on the SD card. After that, everything returned to normal.

    The RC and drone's firmware have to be at the current level, each installed separately.
     
  19. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,921
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    US
    So, did you install the latest firmware on your RC and Phantom? I'm confused.
     
  20. Joshua Carillo

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    As i had the message "Latest firmware updated" the whole day on the app, i'm updating the 4/7 aircraft firmware just now... i'll keep you posted after its process!