Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

FOC on iPhone lost signal after 80 yds

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by Mattsdji, Apr 11, 2014.

  1. Mattsdji

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Location:
    The great City of Nottingham, UK
    Clear sunny day, no obstacles
    Flew great three weeks ago
    Iphone5s
    Pv2
    All updated

    Pv2 on
    Sender on
    Controller on
    Green lights on, app on, camera view good
    Ten sats

    Lovely

    After straight line flight about 80 yds? Screen goes black and white, frozen picture

    All stats still show, height speed and data
    No camera view. Most annoying as have to fly manually back to base

    Turn off, all on, back ok

    Don't like it, any help please

    Matt
     
  2. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    That last IOS App update got you. You're currently on .39? Back it up to .38 and that specific problem will disappear...

    -slinger
     
  3. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    Or alternately, just to prove this out... Change your preview down to 320x240 @15FPS... I'll bet that works fine too...

    -slinger
     
  4. Mattsdji

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Location:
    The great City of Nottingham, UK
    Cheers pal, how do I do that on phone?
     
  5. Mattsdji

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Location:
    The great City of Nottingham, UK
    Just checkedin 1.0.37 actually so non sure what's next
     
  6. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    Sorry about that. You're on an iPhone... 1.0.38 and 1.0.39 are Android versions...
    I'd try changing your preview down to 320x240 @15fps as that should get you by until they fix this...

    Sorry about the confusion...

    -slinger
     
  7. Mattsdji

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Location:
    The great City of Nottingham, UK
    Thanks

    Have just updated everything, recharged everything, going to give it another go this evening. Will report in.

    Or am I wasting time as they have screwed up...?

    Matt
     
  8. gunslinger

    gunslinger Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    2,722
    Likes Received:
    497
    Location:
    Least Coast...
    If you change your preview down to a lower resolution I think you'll be okay.

    -slinger
     
  9. phantomguy

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    349
    Likes Received:
    2
    I had a similar issue a few weeks ago.

    I simply rebooted transmitter, phantom, and iphone.

    My problem disappeared.

    Hell sometimes I get in my car (once per year?) and I'll have no XM connection at all.

    I stop and restart the car.

    Guess what?

    Computers.
     
  10. Mattsdji

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Location:
    The great City of Nottingham, UK
    Cheers GS

    Dropped res down, and worked well thank you.

    Unnervingly though, the PV2 started to take a mind of its own on close control, slowly turning on its own on a 10 yard circle, rather scared me as it was out of my control, sort of feel that the GPS wasn't keeping it where it was, as the sticks were centered and neutral when it was doing it. No wind either which was the un nerving bit

    Sort of losing confidence with its close flying..

    Can it be reset - the gPS>? I re calibrate every go too..

    Matt