Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 Firmware Firmware update using SD card with Phantom 3 Standard?

Discussion in 'Firmware' started by No_Fly_Zone, Jul 4, 2016.

  1. No_Fly_Zone

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Can you use SD card to update/downgrade firmware on Phantom 3 Standard? If so how/where do I download the firmware?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
  3. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
    Yes you can.. you put the update file only in the root of the sd card ( no subfolders) and turn on your phantom. It will do the update. Ive done it before!

    Sent from my SM-G935F using PhantomPilots mobile app
     
  4. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    standard in done thru wifi not sd card
     
  5. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
    Sorry..forgot a step.. unzip the update/downgrade file and put only the .bin file on the sdcard . Make sure nothing else is on the card.

    Sent from my SM-G935F using PhantomPilots mobile app
     
  6. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    driehl watch this so you can learn
     
  7. No_Fly_Zone

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    If I can do it with a standard where do I get the firmware file?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  8. No_Fly_Zone

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Where do I get the firmware?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  9. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    he is giving you bad advice standard is done thru wifi that's why on dji website under standard you don't see firmware downloads
     
    No_Fly_Zone likes this.
  10. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
    Yup it is generally done through wifi. but if you want to roll back or upgrade through sd you can.. sometimes it will say you dont have the option to downgrade in the app.

    Sent from my SM-G935F using PhantomPilots mobile app
     
  11. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
  12. No_Fly_Zone

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Thanks! I have seen several users on this forum say that it can be done, however, they don't seem to "remember" how they got the firmware when they did it....?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  13. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    plus if you downgrade or upgrade you have to due rc as well so makes no since with sd card not like p3a or p3p which is done with sd card only
     
  14. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
    But ocassionally the wifi updaye will fail. In my case i had severe range issues and had to roll back. However the app said i had nothing to roll back to. I think dji removed the firmware from the standard page. But it was there at one point.

    Sent from my SM-G935F using PhantomPilots mobile app
     
  15. driehl

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    117
    Likes Received:
    23
  16. The Springs

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    259
    Likes Received:
    41
    (After 1.6.8 update) Phantom 3S Weak RC signal problem solved .
    Have a look af this post .I am going to try it since my standard is now an expensive paper weight (15 m range) Just be careful After downloading v1.5 our computer went crazy I think it was because I opened it with Windows by mistake hopefully not a virus .Wife not happy computer off for repair !
     
  17. Design-engine

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    61
    Likes Received:
    10
    Location:
    Chicago
    I had my phantom advanced camera upgraded to professional 4k. I was having problems with the firmware update on the sd card. Maybe I need to do it w/ the wifi ???
     
  18. BillyP13

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    4
    Location:
    Kingston, Jamaica
    My P3S flies beautifully......I think.........but it has the distance issue. Disconnecting after 50-60m :(.
    I am not a tech guru....but would love to do some real flying now. Any help for a tough head ? with regards to solving firmware issue?