Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. distancesprinter

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I've had a slew of issues after updating the firmware of my P4. And it seems that the app will not allow me to rollback the firmware for the RC (it didn't save the previous version). The aircraft was able to downgrade, but it won't fly when the controller and aircraft are different versions.

    Additionally, I've been really disappointed that the DJI Assistant 2 software does not install properly on my Windows 7 Ultimate (64-bit) machine. As part of the installation, it launches a separate executable to install Phantom 4 drivers. The driver installation errors with the following:

    Runtime (-1:0): Cannot Import REGKEYEXISTS.

    On Mac OS X, the software isn't offered by a trusted publisher, but it did install after changing the Security settings in Preferences, despite being intended for 10.6 (which is a very old operating system, all things considered). I am running 10.11.

    Issues I've had since upgrading the firmware:

    • Drone reports that propeller guards are installed. I don't even know what propeller guards are--they sure didn't come with this thing.
    • Drone reports status: Abnormal
    • Video on my device no longer comes through clearly--lots of distorted video and bright colors: http://i.imgur.com/1XQQHMG.png

    Are others having these issues? Is this typical of DJI or are these issues isolated to my device?

    If I replace it and opt to not update the firmware, will I be forced to update in the future?
     
  2. AbbyC

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Im having issues with the upgrade on the aircraft.

    I upgraded the RC first and then the aircraft. The RC went through no problem however the aircraft just says upgrade failed.

    Not sure what to do next.

    errors:

    'RC Signal lost'
     
  3. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    Check out this thread..April 7th Update Bricked Unit
     
  4. distancesprinter

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Anything specifically from that thread that you are recommending? I tried removing and reinstalling the Android app, but there's still no firmware available to roll back the RC.
     
  5. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    Post number 32 -(with all the pictures )- tells you how to downgrade the RC as the first part of the post.

    Sorry for late reply.....was bedtime in the UK when you posted!
     
  6. distancesprinter

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yep, I'm aware of the graduation cap trick, but that screen reports that there's no available firmware to rollback.

    Equipment: N/A Firmware Version: N/A Downgrade Firmware to: Drop down menu (drop down won't open) No available firmware for downgrade.

    Here's a screenshot: http://i.imgur.com/ckywyPE.png
     
  7. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    Sorry to hear that........I don't have any other suggestions to offer:(
     
  8. Niko-SPB

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saint-Petersburg, Russia
    Having the same issue
    Was using both smartphone and DJI Assistant 2 on Mac to refresh th firmware. However the aircraft just says upgrade failed.
     
  9. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    I had the same problem using Assistant with a Mac....when I contacted DJI they told me that you can't use Assistant on a Mac for firmware updates...needs to be a PC. The Mac version is ok for sensor calibration, but not firmware.

    Seems very strange, as they're selling the P4 through Apple, but that's the information I was given.

    But definitely, the P4 needs to be done before the RC.
     
    #9 rockydog, Apr 20, 2016
    Last edited: Apr 20, 2016
  10. Niko-SPB

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Saint-Petersburg, Russia
    I had done the P4 at first. Any solution how to fix it?
     
  11. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    Mistake in my post....I got it the wrong way round -(now edited)-... The P4 should be done before the RC.
    Have you had a look at the link in post 6 above for more info.
     
  12. Justgregg

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    519
    Likes Received:
    119
    Location:
    Denver Colorado
    My first p4 refused to upgrade and found out itvhad a faulty usb port on the ship. It wud not recognize the dji assist or my ipad air 2. As soon as i exchanged the p4, everything upgraded. I have better luck using my ipad for upgrades. Good luck
     
  13. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    That's very weird. On my first P4 it did the first upgrade perfectly with my MacBook Pro. After that no dice, had to use the iPad. I didn't bother loading on Win10 to try that.
     
  14. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Yes, I found that out the hard way. Don't know why DJI doesn't force you to do that.
     
  15. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    I wasn't convinced the person on the chat line knew what they were talking about, but that was the information they gave me.