Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Did I mess up my camera?

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Burnsy, Jul 3, 2016.

  1. Burnsy

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I got a new P3 advanced today and upgraded the firmware first thing. I didn't know any better (first copter) and later I turned on my copter while the gimbal brace was in place. It took me about 30 seconds to notice and I shut it off. Does the software protect against this or did I damage my new copter? I took it off and turned it back on, the gimbal seemed to cycle ok and then face foward. I didn't fly it yet.
     
  2. Owen S

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Location:
    Minnesota
    Happened to me the first time I used it. It should be fine.
     
  3. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    It's best not to but it should be fine for a minute or two anyway.
    Some have flown several times without noticing need to remove foam packing which also restricts it - and no damage other than pride when they work out why video is pants
     
  4. Pilot101

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I think you should be okay buddy, I've done that twice and my gimbal and camera work just find so I think you'll be alright


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  5. Richard-NH

    Joined:
    Jul 1, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I got a notice "gimbal overload" when the gimbal was stuck in high grass. This makes me think the software is pretty smart and won't destroy the gimbal trying to move it.