Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Dead right out of the box?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by adanac, May 27, 2016.

  1. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    This is my new P3P - it looks okay on power up but then the gimbal goes limp. The "purring" you hear is far more pronounced in the video than it is in person. It's exaggerated in the video.

    See this video I shot this morning:


    P3 Fail App Snapshot.PNG
     
  2. mnewxcv

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Messages:
    269
    Likes Received:
    65
    try unplugging and replugging the cable at both ends if possible.
     
  3. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    Which cable are you referring to?
     
  4. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    The ones right above the gimbal the square box on top
     
  5. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    I don't see "ones" (plural). I do see one multi-pin that I might be able to reach if I removed the safety pin and bushings. Is that it?

    If that was disconnected would the gimbal do the dance at all?
     
    rockydog likes this.
  6. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    Yes it's 2 sets of wires
    And hey u never know that might solve your issue
     
  7. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    Or remove the micro SD card on the side of the gimbal and see if it starts up normal and not limp. If so format the SD card and put back in and u should be good
     
  8. Pete Leare

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    334
    Likes Received:
    105
    Location:
    Windham NH
    I had this issue and it turned out to be the sd card. New card formatted properly and problem solved


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  9. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    884
    Likes Received:
    251
    Location:
    London UK
    There are two cables...one on the side next the USB port, and one at the back next to the VPS housing.
     
  10. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    I took the SD card out and put it back in and I disconnected and reconnected those cables with no change. Is sending it back really the next option?
     
  11. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    When u took out the sd card did u start it up without the card in there to try it out.
     
  12. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    If by "u" you mean "you" then yes. It exhibited the same behavior.
     
  13. Bailey5

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    25
    Sorry I could not be any assistance to help u with this issue u are having.
     
  14. Avocet

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    36
    At the risk of exacerbating further woes, your post dates are fairly recent, but it appears as though you have an "older" new P3P. Those motors have been replaced by new models with model reinforcements for what I'm told has been a while now.

    Perhaps some of the more experienced DJI proponents can confirm my observation.
     
  15. BVC

    BVC

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    533
    Likes Received:
    182
    Location:
    Sacramento, CA / Dener, CO
    Blocking?
     
  16. adanac

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    450
    Likes Received:
    6
    Location:
    NYC
    Thank you. That it is a slightly older model is related to it being DOA?


     
  17. BVC

    BVC

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    533
    Likes Received:
    182
    Location:
    Sacramento, CA / Dener, CO
    I'm just going to assume you blocked Bailey5 over the whole "one" or "u" vs "you" thang. Pathetic.

    For that. I'm blocking you.
     
    ullhan84 likes this.
  18. Not A Speck Of Cereal

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    405
    Likes Received:
    145
    I personally wouldn't mess with it, but would return it for a new one. It's not your responsibility after paying so much.

    However, I understand the waiting aspect and the new toy thing, so here's a video. The subject is how to remove the gimbal, which you are not doing, but it should clear up where the multi-pin connectors are.

    Chris
     
    adanac likes this.