Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Can't set RTH altitude from Vision App.

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Dudeman, Jan 25, 2015.

  1. Dudeman

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Updated recent Vision app. and now I can't change RTH altitude. App shows "Set altitude failed". Attempted altitude height 75'. I am connected to Phantom. Worked fine before update.
    Anyone else have this problem?

    Thanks

    P2V + V2, iPhone 5
     
  2. Spektrum 514

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    17
    Location:
    South Louisiana
    I had the same issue. While in flight I must have tapped the altitude on the bottom of the display and got a pop up that asked if I wanted to set the current altitude as RTH altitude or manually input your own. I personally have mine set at 120ft which gives me a piece of mind that I am higher that any surrounding trees, power lines, etc. I hope this works for you.
     
  3. gfo315

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    131
    Likes Received:
    7
    Location:
    Rio de Janeiro, Brazil
    You should set it up in the Phantom app while the device is connected to your computer. That's the way I change mine. Get to know the height of the objects in your area, so you can set it higher.
     
  4. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    928
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    Another issue for the newly updated Iphone App, glad I use an Android phone
     
  5. cougar

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    340
    Likes Received:
    0
    Location:
    Great White North
    Have the new app and have no problems with setting/changing RTH in app.
     
  6. Dudeman

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks for the replies. After some deliberation I think my problem may be due to me not updating to latest Phantom firmware. Pray for me when I update the firmware. My Phantom has been flawless, I hope it remains that way after update.

    Dudeman