Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Calibration question.

Discussion in 'General Discussion' started by Guzziknight, Sep 3, 2016.

  1. Guzziknight

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    Hi All,

    I took my new P3S for its first flight a few days ago. I calibrated it correctly, and had a good first flight. No problems while flying at all.

    Here's my question. When I landed and stopped the motors, I tried to restart them and go up again. They wouldn't start. DJI Go app said IMU error and to calibrate again. Is that normal? I didn't turn off the bird, just stopped the motors. I didn't calibrate it again since I decided to head home.

    Seems to me that I should be able to land, shut down and then take off again with no issues.

    Thanks!!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  2. Guzziknight

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    Update. I tried to start it up again tonight and nothing. Still getting the IMU error message. Restarting the bird did nothing. I'm not happy. This is a brand new bird. Can anyone help?


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  3. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    742
    Location:
    Australia
    Its not normal. Try a recallibration, on a dead level surface. What are your current mod values?
     
  4. Guzziknight

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    I've tried that. Not sure what you mean by mod values. I'm a complete newbie.


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  5. Strat

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    23
    Location:
    Australia
    Had the same problem recently which i kept getting and drived me crazy.. a IMU recalibration via the advance settings on a good open space fixed it for me.

    In advance settings you should find the option IMU calibration.

    Did you recently update the firmware?
     
  6. Guzziknight

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    Ok thanks. I'll try that. This is new to me, so I appreciate all the help!!

    I did the firmware upgrade when I got it.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  7. Strat

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    23
    Location:
    Australia
    When i went looking for a fix i noticed others got this mostly after upgrading firmware.

    Might be good to re-calibrate everything after each firmware update.

    Make sure its on a level surface when you re-calibrate and no metal or anything around.
     
  8. Guzziknight

    Joined:
    Aug 26, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    Good to know. Thanks.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots