Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Broken off S2 switch, arrrgggghhhh

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Stuart Bishop, Oct 9, 2016.

  1. Stuart Bishop

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    15
    Hi,

    Foolishly dropped my RC in the kitchen today and it landed on the S2 switch and that's come off along with a little black spring. There didn't appear to be any other bits, can this just be screwed in? I've tried a few times but not sure if it can or not. Help appreciated?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,959
    Likes Received:
    5,581
    Location:
    US
    That switch can be replaced (see this post). I haven't replaced it myself, but I know you'll have to open the remote controller to do so.
     
  3. Philltayl

    Joined:
    Sep 4, 2016
    Messages:
    248
    Likes Received:
    75
    Location:
    Bedfordshire UK

    No, that can't be screwed in. You will have to replace the switch. Should be a simple job.
     
  4. Stuart Bishop

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    15
    Bummer, not a very good DIY'er, can't say I'be ever used it so might just live without. Cheers
     
  5. Philltayl

    Joined:
    Sep 4, 2016
    Messages:
    248
    Likes Received:
    75
    Location:
    Bedfordshire UK

    On the P3S it is used to initiate a RTH...not sure what the RC will do if it is not there?????????
     
  6. mcajr37

    Joined:
    Sep 7, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    9
    Radio shack has similar 3 position toggle switches. Not exact match but they do fit and work with the controler

    Sent from my SAMSUNG-SM-G530A using PhantomPilots mobile app
     
  7. mcajr37

    Joined:
    Sep 7, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    9