Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Brand new Vision with no live view

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by FedeVision, Mar 16, 2014.

  1. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Hi, the last three days since my Vision finally arrived, I have been trying to obtain live view,
    but no success yet.

    I know the camera works, because it takes pictures and videos, can see them thru the gallery on my tablet or mobile,
    I can modify the settings of the camera too, use the tilt, and even download the gallery, but no live view at all.
    My Vision came completely updated from factory (or dealer), already tried reinstalling the camera software using the sd card, re-bind the extender with the camera, start up indoor and outdoor (11 satellites).

    First I used my cheap android 4.1 tablet for fpv, https://www.youtube.com/watch?v=0-oG-rlsiDI
    then tried my android 4.1.2 Xperia mobile too, read on this forum that some androids have trouble connecting to the extender, and sometimes using an iPhone corrects this, tried with a borrowed iPhone 4s ios 7.0.6 with same result https://www.youtube.com/watch?v=M7CtARLDdCw
    have not flied yet until this problem is solved. Any idea? :?:

    Help please! Thanks in advance.
     
  2. mbx005

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Debrecen, Hungary
    I had the same problem with my Phantom 2 Vision and iPhone 5. I have restarted my phone and reset my wifi connection, which solved the issue. Try to restart the Phantom and the wifi extender as well.
     
  3. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Thanks for answering so fast! I will try with a borrow iPhone 5 asap, hope this do the trick.
    Will let you know.

    Thank you so much!

    Still open for other suggestions.
     
  4. mbx005

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Debrecen, Hungary
    The full reset/restart (Phantom, phone) should resolve your issue, so it does not matter what kind of phone you use, it should work with the android as well. The problem is in the wifi connection.
     
  5. gbshovel

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Messages:
    212
    Likes Received:
    1
    Location:
    Conneaut Ohio
    did you reset the extender before you tried to bind it?
     
  6. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Sure I did, twice, because first time freezed, second was smooth.
     
  7. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Today did several tries, restarting everything, even upgraded my android tablet rom to the latest version I found (still 4.1), with the same results. On the positive side my tablet is working smoother now and battery lasting longer.

    Guess my best shot now, is to look in my area, for an used Nexus 7 (read somewhere here that are fully compatibles), and test it (if the seller allows me to) before I buy it.
     
  8. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Today I did what I said, tested with Nexus 7 that was for sale, and the Vision behaved the same way, no live view at all, did restart all, and didn't work. https://www.youtube.com/watch?v=7Bp9ZVfX094

    Time to contact the dealer (Koozam) and DJI, if somebody have any other idea on how to fix this, please tell me.
     
  9. pyrophantom

    Joined:
    Feb 16, 2014
    Messages:
    778
    Likes Received:
    25
    Location:
    Somerset, UK
    I have had to uninstall and reinstall the DJI app twice due to camera and fliming problems mid flight, so far all OK. Also remember good practise to reformat your sd card before each flight, but that said the phantom can be very fussy which andoids it likes !
     
  10. iDrone

    Joined:
    Nov 14, 2013
    Messages:
    612
    Likes Received:
    2
    Location:
    Los Angeles, California USA
    I just had a look at your videos which pretty much tells it all, if you haven't already, contact both DJI HK & here in LA using the following addresses, they'll probably want you to ship the whole system to LA for investigation:

    DJI HK: support@dji.com
    DJI LA: us.support@dji.com

    Give them a brief description of the problem & most importantly give them the links to your videos. Alternatively you might ask the dealer for a product exchange, especially since its still in pristine condition and hasn't been flown.

    You appear to be fully bound & linked from iDevice thru extender to Vision's wifi, album access & playback is working, telemetry is present, gimbal control is working, not sure about being able to access the camera settings as I didn't see you try... eg: camera resolution & frame rate, exposure settings, etc.

    When the 2.4GHz link is poor, the first thing to go is the streaming video... first dropping frames, then freezing & resuming, then freezing and not resuming, and finally no pic (black) if you back out & go back into the app. But... You seem to be able to stream video from the camera's microSD w/o a hitch & your wifi sig strength indicator has full bars so your wifi link isn't the problem.

    This is a good one. Good luck and please return here to post the results.

    iDrone
     
  11. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica


    Thank you for your reply, and taking the time, yes, I can access all the camera settings too, including the format sd command.

    The dealer answered first hour today, and we'll see what happens from here, will return for sure to post the results.

    Thanks, FedeVision.
     
  12. FedeVision

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    3
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    "This is a good one. Good luck and please return here to post the results.

    iDrone"

    Hi, just to give a closure here, returned my Vision to dealer for repair, then changed my mind
    when I saw the release of Vision+ and asked for a refund, took a few days but dealer approved a full refund,
    I did a lot (tons) of research (from F40 to V+) on which phantom would be better for my purposes and now I'm waiting
    for a Phantom 2, that will arrive next week, also a fpv (monitor) kit, already got a generic 2axis gimbal, and a Hero3+.

    And that's it, don't know if dealer or DJI found a solution for the live view issue,
    if this happens to somebody else, guess would be better to return it for replacement asap.

    No Vision for me, but will keep the nickname, see ya! ;)
     
  13. Ede

    Ede

    Joined:
    Jul 14, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I've received my P2V+ on friday. After a hour I've realised that I have the same issue what many of owners have : no live view.
    ( Tested it on a Samsung Galaxy Tab 8.9, Android 4.0.4 rooted )
    I've installed the older version of Vision App ( 1.38 ) and the live view works fine - just it doesn't support the camera tilt )

    I was so unhappy. I've went home, and - just for fun - I've install the latest Vision App in my TV BOX !! ( it's an Android Box from China,
    Android 4.2... ) and surprised, the app working fine !

    Hmmm... start to thinking....

    Today I went to my office, and I've found an "old" Samsung S ( i9000) phone, what not used. I've upgraded the Android firmware
    to 4.2.1 (it's an unofficial firmware - but who care) + I made the root, and then I've installed the latest Vision App.

    And it's works !

    I have only suggestion : don't give up. I think, it's not based on, what kind of mobile/tablet do you have, it's based on, what kind of
    Android version / Android ROM / Root - you have. However in the support page DJI wrote the minimum Android version is 4.0.4 or
    higher, my feel - it's not true. You need minimum 4.2 !

    I hope it helps to You.
     
  14. RCRookie

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    703
    Likes Received:
    11
    Location:
    East Texas

    If your using 1.08 Revision , try downgrading your android app to 1.0.38
    It can be d/l'd here:
    http://droneslinger.com/software.html

    And make sure your camera is updated to revision 1.19 and retry everything.
    Its a known condition with camera revisions before 1.19

    Follow the instruction video exactly.
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_euOoNTqIhU[/youtube]

    Good Luck

    The Rookie