Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Auto Update Home Point every Two Seconds?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Davekyn, Nov 8, 2014.

  1. Davekyn

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    I am yet to update - still too scared to. After my mate gave me the AOK - his props stopped spinning and now he has had a flyaway with his spare.

    BUT - I would love to get the new feature of the Auto Update Home Point every Two Seconds

    Is this true, that after the update - Your original home point will move with you every two seconds. This I would love. I was never a fan of having to flick the switch repeatedly in the hope of getting that right, to avoid it landing way way back at the original home point.

    Has anyone tested this?

    TY
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,701
    Likes Received:
    3,425
    You can select that feature in the app - either the old fixed takeoff - home point or the new dynamic home point to come back to where you are rather than where you were.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,799
    Likes Received:
    5,537
    Location:
    US
    The setting in the DJI Vision app is named "Dynamic Home Point". It's disabled by default.
     
  4. mixstreme

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Dynamic Home Point is a great thing and could help prevent those Flyaway's in conjunction with a sensibly set distance limit
     
  5. saao

    Joined:
    Aug 17, 2014
    Messages:
    324
    Likes Received:
    0
    Indeed distance is an issue with dynamic home point if u cross a certain limit when doing long range it will turn of
     
  6. job2310

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bristol, England
    That's only true if the flyaway isn't due to a GPS issue. If it's a GPS issue the bird won't know where it is so the limit becomes pointless.
     
  7. Davekyn

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    I figured as much - I guess I could find a use for it.

    Obviously a hindrance for long distance flights.

    Thanks for the heads up! ;)
     
  8. Davekyn

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Yet one more limiting factor with 3.08 - when you factor in the sad news about Vision+Utility Pro!
     
  9. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,409
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Just to tickle your socks... if you enable dynamic home point (green ring on radar), and provided you keep your phantom greater than 10m and activate home lock and pull the direction stock back whilst moving. .. it does follow me. .
     
  10. Davekyn

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Tickled PINK :) Woohooooo ... :lol: Thanks for clarification - I'm sticking with 3.06 - does that have the same feature, if not - no worries then.
     
  11. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,211
    Likes Received:
    908
    Location:
    Indy, USA
    I think it is Justin00 said he has v3.08 and v1.0.54 and has no issues with V+UP app fully functioning. If a few more can confirm this I may go ahead and finally update my firmware as well. (Sorry for thread jacking)
     
  12. Davekyn

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Not at all. I sincerely hope it goes well for you. Please do excuse my aprehensions. If people understood how many issues I know of personally of others ever sine the update 3.08, then they might understand.

    Again, wish you and others well regarding 3.08 and the futures updates. I'm off for a good four batteries worth tomorrow sometime :)