Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Andrid tablet running out of space.. Any way to move the files to SD??

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by 30secs, Jun 25, 2015.

  1. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    My 8gb tablet has no memory left. I have an SD card and tried to move the app to it but it's disabled (is that the case for you Androids?). I'm running 4.2 I believe. Is there a way to move the app or at least the cached files to the SD card?
     
  2. Steve Moore

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    249
    Likes Received:
    64
    Location:
    Topeka, Ks
    You cant move the cache, but you can reduce or remove it completely. And make sure its set to delete at whatever point.
     
  3. jlo

    jlo

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    479
    Likes Received:
    213
    Location:
    FL
    You can trick your device into thinking the SD card is the default install location. I wouldn't suggest doing that though. The app is going to perform best when it's on the internal storage.

    Google will show the way if you were inclined to try it.
     
  4. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    I wish there was an option to store the cache in SD. How do I manage the cache? IE delete older than 1 week or keep last 5 or something similar?
     
  5. jlo

    jlo

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    479
    Likes Received:
    213
    Location:
    FL
    Do you have the Auto Cleanup option activated?
     
  6. Steve Moore

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Messages:
    249
    Likes Received:
    64
    Location:
    Topeka, Ks
    Start the app.. go to camera and hit the four dots icon in the top right corner. At the bottom of the window that opens should be a section titled VIDEO CACHE. Only 2 options and a manual clear cache button
     
  7. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    I have auto clean up enabled thanks. I don't think it helps a tablet with 8gb memory though..