Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Added sunhans boosters, range dropped, video cuts out

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Mods' started by U_Ay_Vee77, Jun 4, 2015.

  1. U_Ay_Vee77

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indianapolis, IN
    I just added a sunhans 2.4 from the range extender to antenna, and a sunhans 5.8 from the rc to antenna. Charge the batteries, turn everything on, video cuts out frequently and rc range is less than stock. any ideas? I pull the boosters out of the equation I was getting 2000 or so feet in my area due to power lines and tons of wifi signals around here, put them on, not even a third of the range.
     
  2. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Did you make sure you hooked up the cables correct. When I put mine on I almost connected the male end to the male side of the booster . Might be something worth double checking
     
  3. U_Ay_Vee77

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indianapolis, IN
    Yup, double checked all the cables. radio->radio in, to antenna->antenna and to the right antennas, 5.8 booster for RC, 2.4 for video. :| It's an FPVLR setup. stage 3, decided to buy the boosters and battery. Just the boosters and battery dont' seem to be playing nice. any adjustments that need to be made on the phantom itself to accommodate the boosted signals?
     
  4. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    I have used that same setup and then I switched to the itelite antenna and added a third booster last night. No you shouldn't need to change anything on the phantom . You just plug them in. The only thing I can think of is the cable that came with the amp has a female and male on each end and that's where I almost messed up . Are the lights flickering when everything is connected up?
     
  5. U_Ay_Vee77

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indianapolis, IN
    Nothing out of the ordinary, lights are steady. Here is my setup.
     

    Attached Files:

  6. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    It all appears correct. Your 2.4 amp should flicker really fast when it's connected . Maybe try cleaning all the connections with alcohol . I would only use it for very short amount of time just to test the range. You run the risk of frying everything if it's all not working properly .
     
  7. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    If you're only getting 2000 feet with the stage 2 antenna you may have something else going on. Have you spoken with Tony about this yet . He should be able to walk you through a complete system check starting with the original modification. Are you running a complete stage 4 with bird side mods as well?
     
  8. U_Ay_Vee77

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Indianapolis, IN
    Eyes fail me.... the onward progression of age.... I should not be allowed to sign birth certificates because apparently I can't tell the male from the female. I thought I had it right but one cable was flipped. Thank you to my friend who took a second look for me. Have been having eye issues lately, so just borrowed another set.
     
  9. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    I thought that's what it was. I almost did it too. I'm glad the problem is solved. Happy safe flying brother!!
     
  10. Brottworks

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Olreans LA. USA
    Sorry if I have read wrong and or assumed...
    but you said
    [QUOTE="added a third booster last night. [/QUOTE]
    So do you have 3 amps on your RC?
    2 for the 2.4 outs
    and one for the 5.8?...
    And or know of folks who have tried?
    Results?
    I'm asking because I have broken 2 FPVLR 2.4 clovers on my Stage 1 RC mod, and wonder it's a better/more rugged amp a dipole that get another fragile clover....
    + if any are using 2- 2.4 amps do they need to match in wattage?
    + lastly the range extender has 2 wire to mod- does one send, and the other rx?
    or do they both do the same?...
    MANY Thanks and best,
    AB
     
  11. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Yes I have 3 amps. I have 2w 5.8,2.5w 2.4 and a 3w 2.4. I'm using the itelite antenna and fpvlr custom dipole 2.4 ghz bird side antennas. Last night was my first test run with this new setup and it's was incredible results . I went out to 14,483 feet on the highest resolution setting and had a perfect connection. . Not even a glitch but I was worried about having enough battery so I turned around before I lost connection . And it's my understanding the 2.4's on the extender both do the same. I think I've found the perfect combination.. I hope this helps
    Happy safe flying to you !!
     
    #11 phantom13flyer, Jun 5, 2015
    Last edited: Jun 8, 2015
  12. FirePro911

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Location:
    Texas Gulf Coast
    Why? Why did I have to see this thread?!!!!

    I'm still waiting for Itelite to be delivered, plus to get with Tony on the 2 Linear Polarized Dipoles and now I have to add 3 of these to my list. ugh......lol!
     
  13. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Lol there's always something we need. I'm going to do some testing this weekend and see just how much more distance that 3rd amp makes.
     
  14. djmell

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    56
    Likes Received:
    4
    Can you send me a link for those amp and the batteries please?
    Thanks
     
  15. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Amazon.com sells the amps for the cheapest . Just do a search for them and the battery can be found on ebay or fpvlr.com. The battery can be either 3000 mah or 4800 mah dual lead 5w .