Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Youtube uploading P3S

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Neil Stapleton, May 11, 2016.

  1. Neil Stapleton

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    17
    Location:
    lincolnshire
    Hi all, something that is confusing me. I use the go pro app to edit and add audio to my phantom 3 standard footage. Normally when it's fully rendered on youtube the highest quality that I can select is 1440p. I have just uploaded another clip the same way and it's showing 2160p. Does anyone know why it's not doing this quality all the time? Thanks
     
  2. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    493
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    Are you using the same device to VIEW the youtube vid?

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
     
  3. Neil Stapleton

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    17
    Location:
    lincolnshire
    Yes I'm using the youtube app on my 4k tv
     
  4. Liam_89

    Joined:
    Apr 6, 2016
    Messages:
    113
    Likes Received:
    19
    Location:
    UK
    I too would like to know this,
    It has only happened to me once, last week,
    I uploaded to YouTube and it was showing th 4K icon on my tv and 2160p on the computer etc...
    All of my others are at 1440p and only shows HD symbol on my tv,
    So I'd be interested to know why also.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  5. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    493
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    Think about this.
    On my mobile, YouTube limits the bandwidth (I think) to 1440 max.
    When I watch Netflix, they're system can detect low bandwidth, and adjust the playback resolution.
    Is it possible that the YouTube app on your TV is doing the same thing?


    Sent from my SM-N910V using Tapatalk