Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Wondering how to fix this ....

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by meissner58, May 4, 2016.

  1. meissner58

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    28
    Hello everyone,
    I recently updated from 1.6 to 1.8 on my P3P. I'll try to explain the best way I can. When I fire everything up and go into Go App I wait for AC to warm up. At the top where it says "warning up" it'll change to "needs update" after warm up. I click on it and this shows up telling me I need updates but down below it , it says download complete. How do I fix this issue. Here's 2 pics. One of issue and the other is my versions . Thank you for any advise.
    I'm running an android Galaxy tab S2... 1462382105138.jpg 1462382140873.jpg
     
  2. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,374
    Location:
    Live! From New York!
    Have you tried deleting the app & reinstalling?
    Also, if your bird has a long warm up you can fix that... use the cold calibration technique. Basically you put the quad in your fridge for a while then do the calibration and the long warm ups should go away.
     
    meissner58 likes this.
  3. messerszmyt

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    I had the same problem. I downgraded the firmware in the drone first. Then updated back to the newest firmware again. Then updated RC. Took a couple of times before it worked. Don't turn on the drone.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    meissner58 likes this.
  4. messerszmyt

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Oh I also formatted the sd


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    meissner58 likes this.
  5. meissner58

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    28
    The warm ups ain't too long. Pretty normal on that end. Maybe I will do what u said . Uninstall /reinstall app. Seems to be easiest at this point. Thank you...
     
  6. meissner58

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    28
    I'll try reinstalling app first . If that doesn't clear it is may have to downgrade. I have a brand new formatted SD card in it. We shall see! Thanks!
     
  7. meissner58

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    28
    1462388554048.jpg 1462388568105.jpg
    Ok , I reinstalled app. Now on one picture I listed it says the latest firmware is updated ..The other pic doesn't show me what versions I have other than the App. 1462388554048.jpg