Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

What are the S1 & S2 switches used for besides calibration?

Discussion in 'General Discussion' started by eSedonaBiz, Jan 12, 2014.

  1. eSedonaBiz

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have not been able to find any information on any other purpose for the S1 and S2 switches. I understand that the switches have to be up and the S1 is toggled to set up calibration. Is there any other use?

    I did not see any other use in the manual.

    I have a Phantom 2 Vision.

    Thank you in advance for your help!
     
  2. eSedonaBiz

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Re: What are the S1 & S2 switches used for besides calibrati

    Page 33 in the Manual I have v2013-11-01 talks about dJI Vision App Usage. Besides going through each page, I used the find feature of Acrobat to peruse the manual "Hint -- " Page 8 - nothing else for S1 or S2 shows up in the manual.
    So my question is still not answered.
    Thanks for your help!

    If anyone else can give me an idea of what the purpose of S1 and S2 on the RC are for other than what I already stated in my first post I would appreciate a helpful answer.
     
  3. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    Re: What are the S1 & S2 switches used for besides calibrati

    On the Phantom 1
    S1 is flight mode (GPS, Atti, Manual)
    S2 is IOC (Off, Heading hold, Home hold)

    I am assuming it's the same on the Vision and Phantom 2.
     
  4. HeliRy

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Location:
    Vancouver Island, Canada.
    Re: What are the S1 & S2 switches used for besides calibrati

    You can also set the Off position on S2 to be a Go Home function.
     
  5. eSedonaBiz

    Joined:
    Jan 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Re: What are the S1 & S2 switches used for besides calibrati

    All Good Information! :D
    Thanks so much for all the good information!