Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Turning off Visual Positioning System

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Spaz, May 10, 2015.

  1. Spaz

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cranford, NJ 07016
    Can you stay in GPS mode and turn off VPS (Visual Positioning System) at the same time?
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,449
    Have a look here in the app .... down the bottom
    [​IMG]
     
    snowghost and Spaz like this.
  3. Spaz

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cranford, NJ 07016
    Thank you!!!
     
  4. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Does it stay off or do you need to kill each time you power up?
     
  5. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Stays off.
     
  6. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    That floor tile looks familiar :)
     
  7. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,449
    Yes .. thanks bb.
    My P3 has been delayed so I still can't open up some of the app options myself.
     
  8. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Where can I find the VPS enable buttons on .18 firmware?

    They don't appear in the "advanced' menu on .18.
     
  9. vincey2kr1

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    101
    Likes Received:
    14
    Would the P3 actually fly better indoor with VPS turned off? I think its having troubles with my carpet and throw rug, it tends to wander off even though vps is turned on and i get 14 sats locked in gps.
     
  10. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Wondering that myself. I fired up the Phantom indoors to check some settings and was amazed that I had many satellites locked on.
     
  11. quasimodo

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    Same here.
     
  12. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    what is .18 firm ware? are you referring to 1.2.8?
     
  13. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    The P3 would actually fly better indoors with the VPS turned on... since it reads the ground level surface at low altitude.
     
  14. Jessica L

    Joined:
    Oct 22, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    can you re post the image is not showing in my end ( within the app how to on /off VPS)
    USING Dji Go app
     
  15. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,449
    [​IMG]
     
    snowghost likes this.
  16. George Race

    Joined:
    Dec 10, 2015
    Messages:
    159
    Likes Received:
    66
    Location:
    Albion, MI
    My DJI GO app does not have the bottom line to turn off the VPS. Can you tell me where it is on App Version 2.5.0
    Thanks,
    GR
     
  17. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Try scrolling down.
     
  18. Jordan John

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    What is the difference in flight time when the VPS is turned on and turned off?