Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Switching from MOV to MP-4 and changing the Gimbal from FPV to stabilized

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Wheatfield, May 10, 2015.

  1. Wheatfield

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    25
    Two questions I am embarrassed to ask, but I have drained the aircraft battery poking around, so I;m gonna ask,
    How the heck do you change the video output to MP-4?
    How do you change the gimbal status from FPV to stabilized for video?
    I can't find either of these options in the Pilot app (I'm using the Android version).

    Thanks for any help.
     
  2. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    From camera screen
    For MOV Mode>settings (4 dots) > video format
    For FPV/Follow Mode>Gimbal icon>Gimbal Mode=Follow or FPV

    Disclaimer. This is on the IOS app but should be the same in Android.
     
  3. Wheatfield

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    25
    The Android app must be different. I'm not seeing what you are describing.
     
  4. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    Well that sucks, you would think they would keep them as much the same as possible, seems they would need two versions of the manual in that case, one for IOS and one for Android.
     
  5. Wheatfield

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    25
    It's like I don't have a full set of controls on the app.
     
  6. mohan

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    527
    Likes Received:
    206
    V 1.10

    5th sub icon on setting - gimbal picture on left - gimbal mode - fpv / follow

    IU can't see mov / mp4 on android... am I going nuts as it is on ios
     
  7. Fplvert

    Joined:
    May 28, 2014
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    708
    Location:
    Southern Idaho USA
    If you are running the app and connected to the bird in camera mode, you can click on the four dots in the right hand corner of your screen.

    You should get a drop down menu. On the left side of the screen pick the camera. Go to advanced to select your exposures, ect.

    I don't think there is a choice for FPV or stabilized like PVs. It's all stabilized.
     
  8. UKFlyer

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    505
    Likes Received:
    64
    Location:
    Midlands, UK
    As already said to get to the followme/fpv mode press the 4 dots on the upper left, then its the 5th (gimbal) icon down.
    [​IMG]

    To get to the mov/pp4 option, press the "Fn" above the record button, then advanced options and you will see it there.
     
  9. Kingfish28

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    242
    Likes Received:
    84
    What version of the app are you using? Version 1.1.0 is the most current.
    Load the Pilot app from the dji site if you are running anything different.
     
  10. Wheatfield

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    25
    That was it. I downloaded the app from Playstore. Not the right app.
    Thanks all.
     
  11. johnp44

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    338
    Likes Received:
    75
    Manual??? You forgot this is DJI you are talking about. Silly you!
     
  12. Wheatfield

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    25
    Th
    They do seem to think we know more than they do sometimes.
     
  13. Alexelot

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi All!
    In this case I have a question: what if the gimbal mode isn't switching to FPV?
    App v1.2.0. Im trying to change from FOLLOW to FPV, but the camera still working in FOLLOW mode. Though in the settings it changes to FPV. What could it be? Hardware malfunction in the gimbal? (I wish it just be a software bug ) :-\
     
  14. Alexelot

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  15. DanH

    Joined:
    Jun 1, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    13
    You should make sure the bird is up as well, and that the communicatin between transmitter and bird is established !
     
  16. Alexelot

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    It is. Everything is fine and operational.. except those Video Decoder Encryption Error message. But it shouldn't be a reason for that change mode bug. I think...