Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Slow climb (low thrust?)

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by Judderman, Apr 25, 2015.

  1. Judderman

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Hello all,

    I've been flying trouble free for quite some time now. I have only just today noticed that when in forward flight, I'm barely able to climb any longer. If I stop moving forward, it will climb. It definitely doesn't sound as punch as it used to.

    I tried several batteries - same thing with each, so I'm pretty certain it's not an issue with those.

    The motors sound fine when I spin them on the ground - my suspicion is that one of the motors is bad and on its way out. Short of replacing all motors, how would one best determine which is the offending motor?
     
  2. Judderman

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    I've had these motors for over a year now, have had many flights. I decided to bite the bullet and just get the v2.i escs and motors. I will report back with how this improves things.

    Oh, before I went and bought a bunch of new hardware, I did an advanced IMU calibration, and I also calibrated my RC TX. I went through four batteries and the result was the same for each.
     
  3. Judderman

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    For anyone that cares, replacing all ESCs and motors fixed my issues.
     
  4. Umpa

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Thanks for the update. Did you try just motors or ESC? I'm interested in which component played the larger roll.