Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

SD Card Error

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Help' started by Hendricks, Apr 20, 2015.

  1. Hendricks

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    7
    I'm getting a ' SD Card Error ' message on my iPhone screen when I attempt to take a picture.
    Just flying my Phantom II Vision Plus 3.0 for the first time and prior to the flight, I replaced the stock 4GB SD card with a 32GB card.
    Everything else seems to be in order.
    Any idea why I'm getting this message?

    Thanks.
     
  2. Built Drones

    Joined:
    Oct 21, 2014
    Messages:
    169
    Likes Received:
    76
    Location:
    Jacksonville, FL
    Certain SD cards don't play nice with the Vision, try with your 4GB card to see if if it's the card or the Vision itself.
    -KC
     
  3. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Format the card from within the Vision app.
     
  4. Hendricks

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    7
    Thanks, I will do that later today.
    Haven't been flying in a week.
    It's been overcast and drizzle here for the last 10 days, at least.

    Phantoms don't like the drizzle....:(
     
  5. BadOleRoss

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Please post if you have any luck getting that card to work. I am having the same issue with the same card. Switch back to my 4GB card everything is fine! Formatting with the Vision app did not help.
     
  6. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Use sd insight on the android app to check if it's a valid card. It could be a fake. My 64 gig was a fake and lost some footage on my gopro.