Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

RTH or autoland?

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by miragecy, Sep 6, 2014.

  1. miragecy

    Joined:
    Jun 21, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Limassol, Cyprus
    Hi guys, now with the new feature of 3.06 firmware, what do you think is best and why,when you hit the lowest limits of battery warning? I'm having mine as autoland but I'm wondering if this is a wise move since all these battery failures

    Andy
     
  2. noiseboy72

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    17
    Location:
    Lincs, UK
    I guess it depends where you fly.
    If you fly over water, autoland is a bad thing, but if your whole flight area is accessible, then maybe.

    I use RTH, but also head for home when the battery hits 30%. I then just womble around my landing site until the 2nd warning, then land.
     
  3. miragecy

    Joined:
    Jun 21, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Limassol, Cyprus
    Hmmm I guess that's a reasonable answer and will do the same. Thanks!

    Andy
     
Loading...
Similar Threads - RTH autoland Forum Date
Standard AutoLand with out RTH, stoplanding failed Phantom 3 Help Jan 16, 2017
Override RTH and autoland Pro/Adv Discussion Jul 12, 2016
Is this a battery issue? Autoland instead of RTH Phantom 2 Discussion Sep 21, 2014
ALMOST lost my drone-RTH on a BOAT! Avoiding Disaster Photos and Video Yesterday at 1:01 PM
That RTH stuff works....It really does! :-) General Discussion Yesterday at 10:53 AM