Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Powering a Gimbal

Discussion in 'General Discussion' started by Ianb, Dec 26, 2013.

  1. Ianb

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    Liverpool UK
    Got a gimbal on the way, was going to use the grey/red aux power wires ,but now have read some stories of cable overloads and meltdown, which way to do I go ? do I use the battery balance plug and use main battery power or strap on an aux battery to power the gimbal , suffering the extra weight, Any of your experiences or advice would be good to hear
    Cheers
    Ian Liverpool UK
     
  2. fly-catchers

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    344
    Likes Received:
    39
    Location:
    Kent England
    I have wired my aeroxcraft gimbal up to the aux power lead- everything working fine.

    bill
     
  3. Ianb

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    Liverpool UK
    Thanks Bill,
    I will go with your experience and power it from the aux power lead which I also power the fpv feed.
    Cheers
    Ian. Liverpool. UK
     
Loading...
Similar Threads - Powering Gimbal Forum Date
Phantom 4 weird gimbal motor noise when powering up Phantom 4 Help Jul 17, 2016
P3S Gimbal titled on powering on, corrects when auto calibrated Standard/4k Discussion Apr 14, 2016
Cringe: Powering on the p3 with gimbal guard still on... Damaging? Pro/Adv Discussion Dec 19, 2015
Result of powering gimbal with no load Phantom 2 Help Feb 3, 2015
Gimbal not powering camera, and giving flickering video Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal Jan 23, 2015