Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Play in Motor. Bearings?

Discussion in 'General Discussion' started by imfuller, Mar 24, 2013.

  1. imfuller

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    So my front CCW motor has been moving around. First it was a tilted movement, meaning the motor would tilt very slightly from left to right. I tightened the 1.5mm hex screw right below the prop shaft and it fixed this left to right problem, however now I have vertical play on the motor. I can literally pull the motor up from the phantom about a centimeter, but it will sit itself back to its original position. Almost like pulling up a spring. The motor was already spinning a bit weird and was a fairly warm after a 6/7 minute flight. Could this be the bearings or the motor, and where/how to I go about fixing the issue?

    Thanks!
     
  2. imfuller

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Here are the pics, sorry for the side view. Top photo is it lifted up, bottom photo is in the normal position.
     

    Attached Files:

  3. MRSpyder2U

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rome, Georgia y'all
    I'm probably dead wrong, but it looks like the motor mounting screws on the bottom of the arm are not tight.
     
  4. Gizmo3000

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sherman Oaks, CA
    sounds like a bearing issue, or as mentioned, the screws holding the motor in!?

    Ive yet to do my bearings, but read that you can access the motor by unscrewing the 4 screws, tilt the motor up,.a and then replace the bearings .
    new motors are $24 tho (DJI red or Phantom motors will work), if you opt to replace the whole thing.

    here's the thread where we discussed bearing replacement,. I've recently ordered some.

    viewtopic.php?f=4&t=182
     
  5. MRSpyder2U

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rome, Georgia y'all
    Another thing it might be is if the C-clip on the bottom end of the shaft has come off.
     
  6. lithyem

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0