Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 2 batteries

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by extrememc, Jan 26, 2016.

  1. extrememc

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    I purchased a two pack of batteries from amazon. I put them in my P2 it show that the batteries are at 0% on my mini osd. The attached image the left is the original and the right is the new. The new batteries have V2 on the label. Could this be the reason why my mini osd show 0% for the battery?
     

    Attached Files:

  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,105
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Were both of those battery in the photo purchase from Amazon and do they both show 0% on the osd? have you taken the time to check both batteries plugged into the P2 software and check the batteries? Have you even bother to charge either battery?

    Using the IOSD is not a good method for checking your batteries that is the job of the software.
     
  3. extrememc

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    First let me say I am familiar with Phantoms. I own P1, 2, 3, S900 and I1. With that said I did charge batteries. I haven't check in software. I will look in software.

    My next question is. The the V2 mean this battery is a new version for the P2?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,105
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    The PH-2 v2.0 are new batteries and the firmware is 1.0.0.9
     
  5. extrememc

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    So my firmware for my P2 should be 1.0.09 to work with P2 v2 batteries?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    #5 extrememc, Jan 27, 2016
    Last edited: Jan 27, 2016