Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P2 IOC Stopped Working- Help Troubleshooting Please

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by Pleuston, Nov 15, 2015.

Tags:
  1. Pleuston

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    IOC doesn't work on my P2 anymore, neither CL or HL work when switched on with the S2 switch. I'm hoping that there's something obvious that I'm missing or forgetting to do, and will greatly appreciate help troubleshooting this weird problem.

    I have all of the latest firmware and software updates. I've tried basic and advanced IMU calibration, controller calibration, and always calibrate compass before flying. The S2 switch works as far as I can tell (the assitant software shows it responding normally). It's in Naza mode and IOC is checked on the assistant software. I always wait for both sets of rapid green flashes for course and home verification before taking off. I'm flying a P2 (2.0) non-vision that has 2312 motors and v2.1 ESCs, and usually the H3-3d with a gopro 3 silver.

    Has this happened to anyone else? What could cause this to happen? How can I fix it?

    Thanks for any help you can offer!
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,111
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    It's simple enough to check if S2 is even working by connecting your RC to its assistant software and checking if X1 (S2) is even moving when you switch through all three positions. If it is working then the problem is in the craft itself. You can also check X2 in the phantom software as well.
     
  3. Pleuston

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Thanks Jason,
    I did check with the RC assistant and the controller is working fine. It must be something wrong with the craft. Is there anything physical (hardware) that could cause this? If not, then it must be software. Is there any sort of hard reset for the Naza module?
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,111
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    What about the P2 software was X2 (S2) working there as well?? Yes you can try a hard reset for the Naza module here a video that will help.
     
  5. Pleuston

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Thanks again Jason. I finally got a jumper and tried the hard reset. No luck. It seemed great at first, but when I switched it to course lock the rear lights turned off completely and the P2 made crazy movements side to side. I switched to atti to get control back and the rear lights stayed off, rarely and sporadically flashing yellow.