Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

New Guy

Discussion in 'General Discussion' started by mikeallenbrown, Feb 20, 2014.

  1. mikeallenbrown

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Got my Phantom yesterday ...did exactly a 30 second flight, had a hard landing, now one motor is dead (sort of moves...but not really). My error was that somehow I went off of GPS mode. The quad drifted off and being a newbie couldn't control it well. Lesson learned.

    New motor on the way. Hopefully the ESC is ok but we'll see.

    -Mike
     
  2. gbshovel

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Messages:
    212
    Likes Received:
    1
    Location:
    Conneaut Ohio
    That blows, "couldn't control it" do you mean you panicked?
    Sorry to hear , it is part of the game though.
     
  3. LandYachtMedia

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    353
    Likes Received:
    3
    Location:
    Central North Carolina, USA
    On the motor that isn't working pull up on the prop. If the motor shaft moves up and down when you give it a tug then the problem is the clip on the bottom has come off and is lodged inside the motor. If that is the case you will be able to extract the clip from the motor and reinstall it.
     
  4. mikeallenbrown

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks! ...clip is still there.
     
  5. CJ31

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northern VA
    Did you figure out what you did wrong? Did you accidentally hit the S1 switch to atti?