Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Mad dance of a bad gimbal. enjoy.

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by holoboss, May 9, 2014.

  1. holoboss

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dominica
    I just installed my brand new gimbal on phantom - a piece of junk. It jumps, makes terrible noise and vibrations. I tried it with and without that stabilizer board. no difference. a mad dance. just see it and enjoy.
    what a crap quality control they have. my first phantom had screwed remote unit - and you guys told me how to fix it. now, second phantom has a junk gimbal. so bloody sad.

    https://www.youtube.com/watch?v=KYhjEEI ... e=youtu.be
     
  2. GMANNZ

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    405
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wellington, New Zealand

    Yep looks poked .....
     
  3. RobFallen

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    My local model store had 13 of these on their desk today and I was like what are they for? He said they are returns, we ordered 26 and so far have had 13 returns :/


    Sent from my iPhone 5s using Tapatalk 2 Pro
     
  4. dynesh

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yeah, I'm in nervous mode with my purchase. When I first installed mine, it would go crazy. This was turning on without camera in. I put the gopro in, and then it was fine, but my first flight was awful looking, with jello and bad ticks from the gimbal. I think that was caused from starting it up in tall grass, because ever since It's been fine. As to the initial problems, not sure if that was because the camera wasn't plugged in, which seems silly, or if it's an omen of things to come.
     
  5. EMCSQUAR

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1,692
    Likes Received:
    6
    Location:
    N 44.895 W 93.354 Minnesota
    Your lense cap/filter might be part of the issue. The new H3 3D is super lightweight and any added accessries can make it oscilate. I'm not defending DJI and their quality control (we all know that) but I have H3 3D and have zero issues with it. Check other posts re: H3 issues - guys using filters are having to add coins taped to camera to offset weight to keep it from going into convulsions.
     
  6. holoboss

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dominica
    thanks for your note. I have it with and without the lens cap - which I use only for storage.
    so, unfortunately it is not as easy as it seems. :roll:
    it also happened before and after firmware update for gimbal. so, I say - it is toasted. expensive piece of junk.
     
  7. panhygrous pantler

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    217
    Likes Received:
    1
    Counterpoint:

    Running a H3-3D with a ND filter - no counterweights and it performs flawlessly, just as it does without the filter.
     
  8. holoboss

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dominica
    which proves I just got a piece of expensive junk. no quality control, and no guts to say they f...ed it up.
     
  9. Jaybee

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    372
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bristol UK
    Out of interest;

    1) Have you done any updates for it? What gimbal firmware are you running?
    2) What Phantom 2 firmware are you running?
    3) Is this a v1.0 H3-3D, i.e, external / back plug in the GoPro?
     
  10. Jaybee

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    372
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bristol UK
    Could you also answer the above questions for comparison.
     
  11. holoboss

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dominica
    I did firmware update, problem is the same - before and after firmware update. it is version 1.
     
  12. Yogibara

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Craziness! Add me to the list. Going to flash unit in a moment.

    [youtube]youtube.com/watch?v=JaX0gdQh6DU[/youtube](Not sure why the link isn't working. :(
     
  13. stevet

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JaX0gdQh6DU[/youtube]

    :)
     
  14. stevet

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco
    I also am seeing this with my h3-3d that came with the new phantom 2. Its, you can hear it in the videos when its on the ground and before the props are on and lift off. Its like something is just not right.
     
  15. Yogibara

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Did the same exact thing. You have the magic touch.
     
  16. panhygrous pantler

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    217
    Likes Received:
    1
    v1
     

    Attached Files:

    • v.JPG
      v.JPG
      File size:
      42 KB
      Views:
      174
  17. Marconi Union

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frome, UK
    I have the same settings as above. Wish i'd never put it on now! I think i'll record the problem and email the supplier showing the problem and get a refund or replacement.
     
  18. Marconi Union

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frome, UK
  19. flymovies

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Glad you have posted this! I have the same problem:

    https://www.youtube.com/watch?v=DIw7PrN_d60

    Have sent it in for RMA, we will see what happens.

    Regarding the ND Filter: Why don't you guys build our own ND filter? You can take the plastic lens cap of the GoPro and cut of the front part, use the plastic ring to glue a normal ND Filter glas .06 on. Just buy a normal ND filter, cut the aluminum ring, use a dremel tool to cut the glas to the size of the diameter of the go pro lens-cap ring and glue it on. Mine weighs like 4 grams. With this weight the H3-2D worked flawlessly and I was impressed with jello-free 2.7k video, see here:

    https://www.youtube.com/watch?v=mjb9xWY ... q7WZny4Djw
     
  20. Marconi Union

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frome, UK
    I've sent my video direct to DJI as a problem report. My get a respond or not, who knows....


    Sent from my iPhone using Tapatalk