Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard ITELITE DBS Mod - need some help

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by DividedSky, Aug 17, 2016.

  1. DividedSky

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    8
    All,

    I've been doing research in this forum (so glad I found it, love all the resources) about increasing range, and based on my very novice opinion, I think I want to use the ITELITE DBS Mod for my P3S. I've watched a few videos and am pretty sure I'll screw something up. Are there companies (or anyone here) that will do the mod for a reasonable service fee? Trust me, I just installed a garbage disposal at home and that's about my hands on limit with anything that takes electricity.
     
  2. captainmilehigh

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Messages:
    792
    Likes Received:
    371
    Location:
    Northeast Florida
    It can be done successfully. Just take your time with it. Actually, the part that irritated me the most was getting the hot glue off the connectors so I could get the wires off. They use some really tough stuff. If you've watched the vid's you should have a good idea how it's done......but I can't stress enough.....go slow and take it easy. You can handle it!


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  3. DividedSky

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    8
    Is there a general consensus for which video is most helpful with the install for a noob?
     
  4. captainmilehigh

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Messages:
    792
    Likes Received:
    371
    Location:
    Northeast Florida
    Try Msinger's site Phantomhelp.com. Check P3S at the top, scroll down to modifications for the antennas. Listed will be the Itelite mod with a video link. I referred to this to do my mod.


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  5. Pharm

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    723
    Likes Received:
    255
    Dbsmods will do it for you. See their webpage. Never mind. Their website says "Install Service Suspended..."
     
    #5 Pharm, Aug 17, 2016
    Last edited: Aug 17, 2016
  6. DividedSky

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    8
    Looks like ITELITE will do it also. Just talked to them and they're getting me a quote to do the work.
     
    Pharm likes this.
  7. Toddf

    Joined:
    Aug 13, 2016
    Messages:
    97
    Likes Received:
    19
    Can you let me know what the price is? I have offers of help on here but they are a ways away. I just want it done right.
     
  8. DividedSky

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    8
    Yes, $100 flat for the install. Must ship to California. Turn around time about 2-3 days.
     
    Toddf likes this.
  9. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    I believe DBS put a hold on installs because after people got them done then did a FW update causing signal issues they were blaming him for "poor range". You can also try Maxxuav for the install if your not confident doing it yourself
     
    Toddf likes this.
  10. DividedSky

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    8
    Is there a firmware update known to conflict with the ITELITE DBS mod?
     
  11. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
    No but some people have range issues after that one FW update a few months ago. I dont recall which FW but DBS mentioned on his FB thats why he wasnt going to mod RC's until it was all cleared up

    Sent from my SAMSUNG-SM-G730A using PhantomPilots mobile app
     
  12. Darius

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    5
    You shouldn't even need a video. Simple screws, scraping goo off, drilling 3 holes, connecting new cables and gluing them. 2 connections go to the 2.4 and 1 to the 5.8

    I would never pay $100 for something this simple. Seriously, take your time and it should take no more than an hour. It took me 15 minutes total.

    Sent from my phone by pushing buttons with my fingers
     
  13. rge

    rge

    Joined:
    Jul 20, 2016
    Messages:
    49
    Likes Received:
    9
    I would go with the clean install kit from Jake at MaxxUAV. it's simple and good accompanying video.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  14. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    768
    Likes Received:
    207
    Location:
    Lancaster, Pa.
    Holy cow, $$$100., that's the price of the whole RC right? That's like when people pay $100 just for labor to a shop to change the oil, spark plug and air filter in their lawn mower. That you can buy for $20.
     
  15. PilotPanther

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Location:
    Central Indiana
    How do i know which connections are the 2.4 and 5.8. I have my RC apart and glue all scraped off. Ready to connect new cables. I didnt know if it matter which cables went where. I noticed on the back of the antenna it has ports 1 2 & 3.
     
  16. flyinghost

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    34
    This whole mod add up distance to both aircraft and video feed?And does it add a lot of range compare to regular p3a range?

    Sent from my SM-N9005 using PhantomPilots mobile app
     
  17. WilliamM

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    768
    Likes Received:
    207
    Location:
    Lancaster, Pa.
    There are many threads and youtube videos about the install, just do some searching.
    Here's one:
    Here's one more: