Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Installed ITELITE DBS PHANTOM ANTENNA for my P3 4K, assistance needed (pictures included)

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Ashmai, Apr 29, 2016.

  1. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    So I got my ITELITE ITE-DBS01_v.3 - DBS PHANTOM ANTENNA in the mail for my Phantom 3 4k and as expected, it came with zero instructions. I haven't done anything like this before, so it is above my head and I'm in deep waters here.

    So when I took out the old antennas I didn't keep good enough track which cables went to which ports on the RC, and had to do a bit of guess work on where the new cables go.

    Also, does anyone happen to know what will happen if you plug the wrong antenna cable into the wrong port, either on the RC's motherboard or into the wrong jack on the ETELITE itself?

    Here are some pictures of how I currently have it laid out, with reference letters / numbers for easy referencing.

    I just am trying to determine if I have the right cables going to the right places. My drone powers on and fly's without errors as configured, however I'm seeing zero increased range. Perhaps slightly LESS range than my stock antennas.

    Any help for someone way over their head would be appreciated lol

    - Ashmai

    Internal
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/53659147/drone/RC1.jpg

    External
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/53659147/drone/RC2.jpg
     
  2. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    look on youtube are some videos on it
     
  3. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    The only video I could find for the P34K were very blurry, and when he took the cables off the mobo you couldn't see which ones went where.
     
  4. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    find msinger on here he will tell you if its right or wrong
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    #2 is 5.8 and goes to port 1 on the panel
    RC1.jpg
     
    J Dot and flpholt like this.
  6. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    I think c should be number 1 doesn't look right to me just wait he will jump in soon he is allways on here
     
    dirkclod likes this.
  7. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    You are saying the hole I have labeled 2, which I have plugged into motherboard port "C" currently, goes to the "Port 1" on the external ITELITE box?
     
  8. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    yep c to number 1
     
    dirkclod likes this.
  9. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    I think we have a bingo
     
    dirkclod likes this.
  10. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    Yes
     
    J Dot and flpholt like this.
  11. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    GMTA
    And also post at the same time :)
     
    J Dot likes this.
  12. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    **** I don't have it like that now, I'm certain!

    So if this is the case, you are saying I should do;

    C -> 1

    What about A & B? Which panel ports do they plug into.
     
  13. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    don't matter
     
    J Dot likes this.
  14. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    So as long as "C" goes to Port 1 on the ITLITE, the other two are interchangeable. Ok, going to go test this out. Will let you guys know, thanks a million.
     
  15. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    No problem, what were you getting in distance stock ?
     
    J Dot likes this.
  16. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    awesome hope it works out great for you
     
  17. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    My max distance so far stock was 2,669 ft
     
  18. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    wow you should double that at least
     
  19. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,689
    Likes Received:
    5,715
    Location:
    Amory Mississippi
    You must be where theirs a lot of noise or not aiming right or have a bad one .
    Have only made about 16 flights with mine and this was my best run out of about 4 long ones .
    My new panel will arrive tomorrow and will see what I get then .
    IMG_3779.PNG
     
    J Dot and flpholt like this.
  20. Ashmai

    Joined:
    Apr 25, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    12
    WOW... Yah, I'm nowhere near that, before my panel arrived, I had about 10 flights. Most of them near communities or houses. I did take it into the country 2 days ago, and could have pushed it lots farther, but just circled a lake with it.



    After work I'm going to take it out and test the new panel. I just did a quick flight test over my house, and my distance was about twice what I normally get in this area.
     
    dirkclod likes this.