Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Force WiFi Channel 1 on GoPro = no interference?

Discussion in 'General Discussion' started by mikeydaddio, Feb 16, 2014.

  1. mikeydaddio

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    It just occurred to me that, looking at the WiFi channel frequencies, if you could force the GoPro to Channel 1 when it's WiFi is on, you could set it's frequency the farthest from the DJI transmitter. There would be no overlap in frequencies and technically you should be able to run WiFi on the GoPro without interfering with the Transmitter. Does anyone know if it is possible to force channel 1 on the GoPro (or GoPro app) when the GoPro's WiFi is turned on?

    Technically any WiFi channel less than about channel 9 should be ok. In theory. :)

    Mike
     
  2. mikeydaddio

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    FPV
     
  3. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    19
    Location:
    Clarksville, TN
    ^^ what he said.

    Even if all you wanted to do was frame a shot 30 ft above you (which is about as far as you can count on for gopro wifi range), the lag makes it a pointless exercise.
     
Loading...
Similar Threads - Force WiFi Channel Forum Date
Force Android to reconnect WiFi faster after losing signal Phantom 2 Vision + Discussion Aug 26, 2014
P3 Firmware Forced update question Firmware Thursday at 1:40 PM
Thoughts? Rule Allowing Law Enforcement to Shoot Drones Rules and Regulations Thursday at 9:49 AM
next DJI GO 4.xx forced update Phantom 4 Discussion Tuesday at 6:33 AM
Force downgrade or refresh of RC firmware (non-plus) Phantom 4 Pro Discussion May 5, 2017