Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Flying speed??

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by kaybee1, May 12, 2015.

  1. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    Does the DJI pilot app report flying speed? I feel like this should be very simple to do. I see at the bottom it shows V.S. and H.S. but the H.S. is truncated making it even more useless.

    While I'm on the topic of speed, anyone else having this issue? Any horizontal speed starting with a 2 or a 3 clips it so it looks like this "H.S. 2...." Any way to fix this? Or better yet, change it MPH?

    ~k
     
  2. Kingfish28

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    242
    Likes Received:
    84
    In your app setting you can select it to display in MPH, along with feet for the distances.
    In settings under Other, at the top just select Imperial for Units of Measurement.

    I have no issues with truncated speed readings.
     
  3. RyanK

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    253
    Likes Received:
    46
    Are you using a really small phone for your screen?? I've not had this issue, but I'm using a tablet. Make sure you're on imperial settings.
     
  4. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Imperial vs Metric in the app. Mine do not truncate either.
     
  5. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    I'm using a 10" Sony Xperia Z2 Tablet. Literally the largest possible display that will fit in the clamp.. There is an update, let me try that and see if they fixed this. I"ll take a look this evening for the feet setting.

    Thanks,
    ~K
     
  6. Kingfish28

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    242
    Likes Received:
    84

    Make sure you are using version 1.1.0 of the Pilot app available from the DJI site.
    http://www.dji.com/product/phantom-3/download
     
  7. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38

    There was an update available. It looks different now. The speeds are left justified which looks like it should fix the issue. I'll report back tonight when I take it up again.

    Thanks guys... shoulda checked for an update first.
     
  8. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    Still happening even with the update. I uploaded a screenshot of the issue... see the H.S.? It's getting truncated. Anyone else seeing this? Any suggestions?
     

    Attached Files:

    #8 kaybee1, May 13, 2015
    Last edited: May 13, 2015
  9. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    shameless bump :rolleyes:
     
  10. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    That's bizarre. Uninstall the app and reinstall the one from the link above. It doesn't even look like mine does. Also, take a screen shot, not a shot of the screen. (hold the power button + volume down)
     
    loganboyd likes this.
  11. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,450
    Just wondering if maybe your display settings are standard or if they've been modified to change font size or something like that?
     
  12. loganboyd

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    398
    Likes Received:
    117
    Location:
    Austin, TX
    The inset map that you show on the bottom right is on the bottom left for me. Are you sure you have the latest app?
     
  13. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    Nothing strange in terms of font settings. I downloaded the latest from the Google Play Store. When it boots up it says 1.0.10 I belive (tablet is @ home). Is the Google Play Store version not the latest? I just uninstalled and re-installed yesterday.
     
  14. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,450
    Google still have a month old version - not the latest that supports the P3.
    Go to DJI.com and grab 1.1.0
     
  15. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Didnt you say previously that you updated the app using the link http://www.dji.com/product/phantom-3/download?
    Why would you still think the app store was the latest?
     
  16. Kingfish28

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    242
    Likes Received:
    84
  17. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    I've never used the link to update. If I gave that impression, I apologize. Thanks for clarifying this. I'll use the link from DJI above to do the update.

    Any mention I made about updating I guess I just assumed DJI would have had the most current version in the Play Store. I never would have thought I would need to pull it directly from the vendor rather than Google on an Android device.

    ...Looking forward to seeing the new version!

    Should I also update the firmware on the P3 and controller or does that update just correct iOS compatibility>
     
    loganboyd likes this.
  18. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Ok cool. re the firmware, it's up to you. I updated and have not had issues.
     
  19. kaybee1

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    57
    Likes Received:
    38
    Ok so I updated both the Pilot app (1.1.0) as well as the firmware on the quad and controller. I'm still seeing this issue. I flew out past 10,000ft this weekend and it happened to both the range as well as the speed. Any suggestions here? I was hoping the upgrade would address this but apparently not. I know, I know... I should have taken an android screencap... sorry, next time I'll think of it :)

    See attached for both distance AND speed being truncated.
     

    Attached Files:

  20. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    do you have some accessibility setting enabled to make fonts larger than they are normally?