Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DJI 900 with A2 issues

Discussion in 'Other DJI Multi-Rotors' started by main0666, Aug 28, 2014.

  1. main0666

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    Suffolk
    Hi, we are having issues with A2, we are having issues with the Leds, we are getting 1 - 3 flashing violet then the machine tips forward into a noise dive.

    We have calibrated imu etc we have spent hours going over it has anyone had the same issue and what was your fix.

    Also what gains are people flying s900.
     
  2. Fink

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Location:
    Orlando, FL
    I'm running an A2 on an S1000 so while I can't speak for the S900, I know the A2 fairly well.

    If the copter is actually throttling up and tipping over, you have more than an A2 issue, at least from the sounds of it. Are you able to verify that it is indeed receiving signals from your command/control transmitter? Maybe pull the props off and do some testing - see if it does it every time, if you can at least control it with your transmitter, etc.

    You might also try flipping into ATTI or Manual mode, preferably the latter if you are ok with it, so you can see if it's anything relating to the GPS trying to counteract an incorrect reading.

    I'd start with the basics and work your way up.

    Fink[​IMG]
     
  3. main0666

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    Suffolk
    We did that yesterday, after we got some basic settings, not the ones out the manual which where way off the mark. We also added some balast which helped 100%, we did a couple off flights, then we cam across another issue with lightbridege and A2 when the screen keeps going black and lossing satellite fromm 11 to 0.
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
  5. main0666

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    Suffolk
    The tube is for balast as we haven't received our gimbal yet, and the antenna maount where 3d printed.
     
  6. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Oh, duh, that's pretty obvious now it's the ballast you mentioned :oops:

    Do you have the design for the mount on your DiscPro? Would you be willing to share it?