Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Corrupt images

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Shawnakova, Dec 18, 2015.

  1. Shawnakova

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    11
    Location:
    Melbourne
    Hi guys,

    I took a few pics from my p3 pro today and when uploaded into lightroom, they appear to be partially corrupt. Ive used it for stills before, and there was no issue. Not sure if it is the memory card or the phantom. The memory card is a top of the range lexar. Has anyone had this issue?

    [​IMG]
     

    Attached Files:

    #1 Shawnakova, Dec 18, 2015
    Last edited: Dec 18, 2015
  2. mikeh4883

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    Is it on all pics or just the ones taken into the sun? I have seen this on my handheld digital camera when pointed directly into sun. The pics turn out with banding like on your pics. The P3 Pro has a very small sensor so the signal to noise ratio is very high.
     
  3. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Haven't seen those lines before, if you can format the memory card and give it another go, if still there try another memory card. If it show up on the new card you'll have your answer..... Hopefully not the Phantom.
     
  4. bluer101

    Joined:
    Dec 1, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    51
    What do the pictures look like from the go app that's cached. It they have lines then maybe it's the camera. If not then the card on the bird.
     
  5. Shawnakova

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    11
    Location:
    Melbourne
    Thanks for the advice guys. I formatted the sd card using my mac (i thought formatting on the go app might not be a deep enough format). Problem seems to be fixed now :)