• Advertisement

Advanced search

Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Discussion specifically related to the Zenmuse HERO Gimbal for DJI Phantom

Moderators: Adam, DeweyAXD

Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Postby Jeroam » Wed Oct 09, 2013 9:44 am

My Zenmuse H3-2D is not working anymore. It used to work fine, but now is unresponsive and I can't figure out why.

Also the Phantom's GPS is not working and I am unsure if that is a related or separate issue. When connected to the Naza software assistant, it shows no option to enter GPS mode from the transmitter (just ATT-ATT-ATT), nor can I turn on "failsafe return to home" feature because it says it need GPS. When in GPS mode on the transmitter, the Phantom LED continues to blink yellow - confirming GPS mode is not active. Also, I can't switch between GPS and ATT modes 10 times on the transmitter to toggle compass calibration - likely because I'm not actually switching into GPS mode.

Everything is connected in the same way it has been in the past when it worked (roughly 30 flights). Perhaps the Zenmuse or PMU has been fried, which is preventing the GPS from working (since GPS runs through those units).

This video shows the wiring setup and status lights: http://youtu.be/Vwau7_61Y5c

Any ideas?
Jeroam
 
Posts: 13
Joined: Thu Jul 25, 2013 6:01 am

Advertisement

Re: Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Postby fuzzman » Sat Dec 07, 2013 2:12 pm

Hey Jeroam,

Did you find an answer to your GPS problem?

I have just upgraded the Circuit Board to install my H3-2D and everything is fine except my Phantom will not recognise the GPS and just boots into ATTI mode, exactly the same problem as you described.

I would really appreciate any feedback as to how you overcame this problem as I am desperate to fix the issue,

Regards.
fuzzman
 
Posts: 8
Joined: Sat Dec 07, 2013 2:03 pm

Re: Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Postby netphreak » Sat Dec 07, 2013 7:00 pm

Fuzzman, you probably don't have the GPS wire plugged back in. Both of you should recheck your wiring, it sounds like something was unplugged.
netphreak
 
Posts: 228
Joined: Tue Sep 17, 2013 1:09 pm

Re: Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Postby fuzzman » Sat Dec 07, 2013 10:52 pm

Thanks netphreak but I do have it plugged in to the upgrade board as per the instructions. The wires on the board plug into the Naza EXP position and the GPS plugs into a dedicated socket on the board itself. For some reason the Naza is not reading the GPS signal. .?????
fuzzman
 
Posts: 8
Joined: Sat Dec 07, 2013 2:03 pm

Re: Zenmuse H3-2D, GPS no longer working (video)

Postby fuzzman » Mon Dec 09, 2013 2:56 pm

All fixed now, I wasn't going mad after all. The upgrade board has a faulty GPS connector.
fuzzman
 
Posts: 8
Joined: Sat Dec 07, 2013 2:03 pm



  • Advertisement

Return to Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

  • Advertisement