Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi module

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by eyecon82, Jan 7, 2015.

  1. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in the wifi module like it is supposed to?

    And it looks like there are fingerprints on it. I never opened her up before... [attachment=-1]uploadfromtaptalk1420613390652.jpg[/attachment]
     

    Attached Files:

  2. SteveMann

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    1,977
    Likes Received:
    652
    Location:
    Westford, MA
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Why do you think it is "supposed to"?
     
  3. Green_Phantom

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    193
    Likes Received:
    19
    Location:
    Honolulu, HI
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Chinese people DO have fingerprints you know.
     
  4. Green_Phantom

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    193
    Likes Received:
    19
    Location:
    Honolulu, HI
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Also, I just google image searched DJI phantom wifi module, and I don't see holes in any of the pictures. Seems to me like your anger has been misplaced. Maybe you should drill some holes in yours to make yourself feel better.
     
  5. ToThePoint

    Joined:
    Jun 4, 2014
    Messages:
    618
    Likes Received:
    1
    Location:
    Antwerp, Belgium
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Use hammer and chisel to make additional holes.
    I have a V+ V2.0 and a V+ V3.0 ( the one with 2312 motors ).
    Neither old/new version have vent holes in the wifi module.
    Vent holes are totally misplaced in the wifi module due to possible interference and or harmonics coming out of it.
    Thats why that copper tape is around the casing to ensure a better shielding.
    The new V+ has more and larger amount of silicon paste on the elements that needs cooling, thats all.
    I know that because i opened it up to remove the silicon paste and applied arctic silver in stead.
     
  6. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    because the new v3s have upgraded wifi modules with holes. Did you not know?

    And the holes do not mess with interference. Think about your microwave and the screen with holes.
     
  7. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Clearly you are not up to date on the latest dji products and what has changed.

    The new v3 version has a modified wifi module.

    Anger? Lol

    And yes people have drilled holes into their v2 modules to save them for overheating.
     
  8. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    you probably watched my video to apply your artic silver and how to properly heatsink the wifi module

    Don't act like a know-it-all when you clearly do not know it all. The new v3 wifi modules do have holes in them for increased ventilation
     
  9. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Here is the new wifi card [attachment=-1]uploadfromtaptalk1420623150758.jpg[/attachment]
     

    Attached Files:

  10. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Another photo with holes in wifi module [attachment=-1]uploadfromtaptalk1420623429856.jpg[/attachment]
     

    Attached Files:

  11. justin00

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    25
    Location:
    Australia
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    eyecon: thanks for posting that up.
    Do you know if its the exact same as the previous version but ts got the holes and I believe the heatsink is applied properly ?

    I'm just wondering if its possible to do the same thing to mine.. make the holes that is ?? I'm worried if I make more holes perhaps more RF could leak??? (if that makes sense?) that is why I am wondering if they did anything else than make holes and do the thermal paste properly....

    Anyone make the holes themselves ??
     
  12. Nathan Carter

    Joined:
    Oct 29, 2014
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    This is unbelievable. Another reason why new owners need to open their phantoms up immediately uppon receiving them.
    - check ESC version
    - check for new WiFi module/heat sink

    How do they assemble this? Put their hand in a bag of mixed ESCs and WiFi modules and then what they pick they pick and put inside the "upgraded" version. Really it should be called Phantom 2 vision+ vRANDOM and not v3

    As for the fingerprints, I've seen them on older Phantoms and even for example on iPhone electronics(brand new never opened up before). So I guess it's "normal".... But it's really beyond me why are they not using gloves....
     
  13. Nathan Carter

    Joined:
    Oct 29, 2014
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Speaking of which, eyecon82, what version of ESCs did you get? Does it say v2.1 on the white sticker towards the motor?
    Maybe it is related, if you got no version mark there or v2.0 then maybe you get the older wifi module without holes in combination... So maybe it isn't the latest v3
     
  14. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    My esc does not say anything on it. Just a number and qr code.

    This really erodes my confidence in dji. It seems they just use a grabbag of parts randomly
     
  15. JJDu4

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Yea I thought the new ones were suppose to have holes in them as well!

    Love me some Artic Silver haha
     
  16. JJM

    JJM

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    I have 2.0 AND holes in the wifi module...
     
  17. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Seems like the early first v3 batches don't have the upgraded wifi module, only the later ones.

    Cheap Chinese dji quality control at its best.
     
  18. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    Seems like the early first v3 batches don't have the upgraded wifi module, only the later ones.

    Cheap Chinese dji quality control at its best. They are purposely using up old inventory
     
  19. eyecon82

    Joined:
    Oct 18, 2014
    Messages:
    616
    Likes Received:
    67
    Re: Wtf, why doesn't my v3 have ventilation holes in wifi mo

    well, this just gets better and better. Lol.

    You hvae he vision plus? When did you buy yours?
     
  20. JJM

    JJM

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Haha doesn't it?? Vision 2 plus "v3". Ain't that something?

    And I ordered it 12/29 from Amazon.