Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Won't take off...

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Jenko1989, Dec 9, 2014.

  1. Jenko1989

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Hi guys i just recently changed the receiver in my Vision + because i crashed it. I took it out to test it today and it showed it picked up enough GPS satellites in the APP and everything seemed ok, but the rear flight lights just keep flashing fast amber, it would not flash rapid green to mark the home point or go to slow flashing green after. This means that control signal is lost. I also noticed that one of my front lights isn't working (due to the crash) is this anything to do with it? Are one of the motors out so it's telling it it can't fly?

    Any help would be very much appreciated, many thanks.
     
  2. Collinsricki

    Joined:
    Dec 9, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Did you check the controller wasn't in failsafe mode? I have done the same thing a few times and it would do what you explain
     
  3. DrJoe

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    591
    Likes Received:
    96
    Bind the controller.
     
  4. happydays

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    1,858
    Likes Received:
    663
    Location:
    Warrenpoint, Ireland
    Are you in ATTI mode, by any chance?
     
  5. Jenko1989

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    No, in GPS mode. I realised this because i tried to calibrate the compass. Do i need to bind the controller after replacing the receiver? Is the broken light anything to do with it?
     
  6. CityZen

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    940
    Likes Received:
    36
    Location:
    NYC
    You must always rebind after replacing the receiver. It's the receiver that keeps track of what it's bound to.
     
  7. Jenko1989

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Oh right, i din't know that, thanks very much. Are there instructions on how to do that in the manual? Are you sure that non working front light isn't anything to do with it?

    Thanks a lot.
     
  8. Jenko1989

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Binded it and now it works fine. Thanks a lot for your help, but i don't suppose you would have any suggestions as to how to repair the front Light from not working, to working? The motor on the same side works fine, so it's something to do with the LED or the connection to the LED.
     
  9. Jenko1989

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Thanks and much love :)
     
  10. galencg10

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    Jenko1989--

    How did you rebind it??

    Thanks
     
  11. CityZen

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    940
    Likes Received:
    36
    Location:
    NYC
  12. CityZen

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    940
    Likes Received:
    36
    Location:
    NYC
    Is it only the LED that's out, and otherwise it works fine? If so, check out the thinner wires that connect the ESC to the main board. Look at the orange wire that's by itself. That's the LED control wire. Make sure the connection is good at both sides.

    If that's not it, then unscrew the ESC and take a look at the underside to see if one of the LEDs got damaged. If so, you might be able to resolder it back to the ESC. Or just get a new ESC. Or live without the light.