Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Will a Phantom Pro 4k camera fit the p3 advanced model?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Steiger21, Jun 22, 2015.

  1. Steiger21

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    Will a Phantom Pro 4k camera fit the p3 advanced model?
    I'm looking to replace a broken camera/gimbal, are these interchangeable?
     
    fastsmiles likes this.
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,770
    Likes Received:
    5,524
    Location:
    US
    Yes.
     
    Steiger21 likes this.
  3. Steiger21

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    Thanks, good to know.
     
  4. Totof1965

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    3
    Hi steiger, one of my friends just crashed his P3A, so i'm looking for him to change his gimbal with the 4K one as the price is not too much compared to the 1080 one

    have you made it ?

    did it work ?
     
  5. Steiger21

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    I bought one from someone on here, but have not yet received it. I'll update you as soon as I get, and install it
     
  6. Totof1965

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    3
    Appreciate, I wait for your info before ordering one
     
  7. Altanore

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    36
    Location:
    AB, Canada
    I think the 4k camera also has a different main board because I read it does have an extra fan that the advance does not have. Just what I read though.

    Sent from my SM-T700 using Tapatalk
     
  8. Steiger21

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    Yes, that's true. The 4k, pro model has a fan and my advanced (1080p) does not. I attached the 4k pro camera gimbal to my P3 and it works great. The software required a firmware update for the camera. The new camera looks good. I have a 4k TV and the videos look great from both. Not a huge difference from the 4k model... But I need to try some different settings, tonight was the first test.
     
    #8 Steiger21, Jun 26, 2015
    Last edited: Jun 26, 2015
  9. skyhighdiver

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    211
    Location:
    South Dakota
    Wonder if when you swap camera if you then have to do a firmware updates as a phantom three pro so then you would have a highbred phantom three advance with Pro camera does everything else transfer if you do a phantom three pro update
     
  10. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,684
    Likes Received:
    3,419
    There is nothing different in the drone except the stickers ... it's all in the camera.
    If you add a 4K camera and use the Pro firmware, you have a P3 Pro rather than a P2A with a Pro camera..
     
  11. skyhighdiver

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    1,007
    Likes Received:
    211
    Location:
    South Dakota
    Yes but the bird would have the advanced firmware As you can fly bird with the camera off
    so I assume you need to install pro firmware before first fire up .
    I would assume it all the firmware is the same for both except the camera firmware which would now need to be the pro version Right
     
  12. Steiger21

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    I installed it and flew it right away. It prompted me to update firmware, but I was able to fly and record video the moment it was attached and powered up. I updated firmware right after the short test to see if it was working. Remote software is the same on both
     
    skyhighdiver likes this.
  13. Joe Video

    Joined:
    Aug 25, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Belmont, MA
    This is awesome news. I am repairing a friends P3A and the parts I'm getting are for the 4K camera. Can't wait. Great Thread guys.
     
  14. Larry C

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Will a Phantom 3 Standard camera work on the Professional Drone?
     
  15. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,770
    Likes Received:
    5,524
    Location:
    US
    No.
     
  16. Larry C

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    What is the difference in the Professional and the Phantom 3
    4k DJI has or are they the same thing?
     
  17. fastsmiles

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    844
    Likes Received:
    130
    Location:
    Fort Worth, Tx
    How is the video reception on your controller with your hybrid?
     
  18. fastsmiles

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    844
    Likes Received:
    130
    Location:
    Fort Worth, Tx
    According to DJI, there is no driver to activate the cooling fan (the little fan on the top of the camera board). Can you confirm if the firmware upgrade enabled the fan to spin?
     
  19. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,770
    Likes Received:
    5,524
    Location:
    US
    You can see the differences here.
     
  20. Bob cimafonte

    Joined:
    Jan 1, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I crashed my professional camera I have one from an advanced can I used the advanced camera on a professional???