Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Wifi problem?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by michaeljp, Jun 8, 2014.

  1. michaeljp

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    I flew my pv2+ this morning and all was good. So i shut down the phanom and went to another location less than 100 meters away. I powered up the controler the wifi the phantom and then my iphone. Then something strange happened, whilst waiting for the greenlights i notoced the display saying problem conneting to phantom or something very similar. Then i get connection back then i notice the satelitte, sd card and something else dissappear from the screen, then 5 or 10 seconds they reappear. I powered up the props and they work, but the loosing connection and display icons are worrying me. Any ideas what could be the problem?
     
  2. Dirty Bird

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    0
    Likes Received:
    7
    Location:
    Glen Burnie, MD - USA
    The first thing I would try is powering everything off, including the phone, then reboot and try again.
     
  3. michaeljp

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply mate. Ive done that several times with the same result . Its as if the wifi is playing up. When the symbols disappear on the screen the wifi symbol has only 1 line showing. To pull the top cover off the phantom do i undo the 4 hex screws next to the landing legs? I dont have the manual with me as im on holidays. Ill try to download it with my phone when im near a free wifi in this town. Ill see if there is aoose connection in the phantom.
     
  4. RedRyderMedia

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    750
    Likes Received:
    31
    I would try closing just the wifi connection and then reopen it and see if you get a better connection.....then do what DB suggests.
     
  5. michaeljp

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    I found the problem. It is with my iphone4s. Why , i dont know. But the phantom is ok with my ipad mini. If i try them both at the same time, the ipad works but the iphpne does not.