Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Placidof

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    21
    Hi all,
    I was watching the video I recorded with my P4 while on vacation and I noticed that on 80% of them I have the same problem... a random quick vertical or horizontal twitch in my footage.
    Any idea what this could be? I hope not a defective gimbal ...
    ps. Note how when this occurs I'm not even tilting the camera...
    below 2 exemples of this problem, I would appreciate your opinion, thanks!

    ex 2
    ex 1
     
    #1 Placidof, Aug 13, 2016
    Last edited: Aug 13, 2016
  2. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,970
    Likes Received:
    1,160
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Are you sure that's not a twitch in your video?
     
  3. Placidof

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    21
    no, I'm sure it isn't... look as well at this thread P4 Gimbal Kick
     
  4. Grandpa Don

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    170
    Likes Received:
    56
    Location:
    California City
    I had something similar happen. I noticed my video every now and then would get a line of pixels across the picture. My P3P records video and stills in both the viewing device (my Tablet), and on the SD card in the drone. When I viewed the same footage that was stored on the SD card, there was no defect. So what ever it was, it was isolated to the Tablet. I haven't seen it again is some time. If I do see it, I don't worry about it because I know I have good footage on the SD card. Check the same footage in both ways.
     
  5. Placidof

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    21
    Hi Don... Unfortunately this is coming from the sd in the drone ... :-(


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. Grandpa Don

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    170
    Likes Received:
    56
    Location:
    California City
    Oh! Maybe the SD card is not fast enough, or the wrong type. Just a guess!