Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

What is wrong with my phantom?

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by Divyan34, Mar 12, 2014.

  1. Divyan34

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    So everything was going good, The compass was a bit screwed up and so i decided to plug it in and run an advanced calibration. I seen there was an update so I updated the phantom and now this is what is happening. Nothing inside is broken or disconnected. the motor spins freely when I spin it. The motor pulses even when the phantom is plugged into the comp via usb.

    https://www.youtube.com/watch?v=kvU14Ka ... e=youtu.be
     
  2. PinkFloyd4Runner

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Wait...when you plugged it in, did you go directly for advanced calibration without checking the numbers to see which one you need to do (basic/advanced) ? If the compass was screwed up then you should have calibrated somewhere else i.e an open grassy field where you're away from power lines or large buildings that can cause interference. but check the numbers first before doing that, and update your controller.
     
  3. Divyan34

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    The compass isn't really the problem right now, the problem is that motor #3 is on when the others are not. The motor even tries to move while plugged in to the comp. Is it possible to roll back the firmware? This only happened after I upgraded to the new firmware. is it possible the esc could be broken even though the leds are working.
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    1. What version of the Phantom exactly?

    2. After you did the firmware update, did you also apply the phantom default settings from their website? Also double-check to make sure the mixer type listed in the NAZA assistant is still set to "Quad X"
     
  5. Divyan34

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Version is 1.1.1 The default setting have been applied and the tx and motor orientation settings have been switched back to normal. The phantom doesn't start, the motor only pulses like there is an error. For some reason I cant log into the Naza software either it might be down.
     
  6. dbphantom

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    man, i am NEVER going to upgrade