Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

What if one skips a firmware update

Discussion in 'Firmware' started by Hasan Ahmad, May 25, 2015.

  1. Hasan Ahmad

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    155
    Likes Received:
    30
    what if you skip updating from 1.1.8 to 1.1.9 but then when 1.2.0 comes out they remove 1.1.9 from the servers. Are users screwed as dji said you cannot upgrade to 1.2.0 without 1.1.9?
     
  2. UKFlyer

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    505
    Likes Received:
    64
    Location:
    Midlands, UK
    This is why you should keep a backup of all the firmware, My P3 is updated to the latest 1.1.9 firmware but i do still have on the pc the .bin firmwares for 1.1.6, 1.1.8 and 1.1.9, just in case i should ever need them, i'm not sure how or where to upload to the internet if anyone else needs them?
     
  3. AmosMoses

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    597
    Likes Received:
    161
    Location:
    Illinois
    I don't think you can "skip" a firmware update? I received my P3A after 1.1.9 came out. I was prompted to do the update first time I powered it up and the warning wouldn't go away until I did it. The thing I asked and still haven't gotten the answer to is this.
    I did the 1.1.9 update to the bird but was unable to update the TX as there have been 2 TX updates since the release?? Since there was NO update for the TX in 1.1.9 I guess my TX just has to be outdated until the next TX update comes along......:confused:??
     
  4. damitjim

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    291
    Likes Received:
    149
    Location:
    NC
    I thought it was like the Inspire, you have 3 power ups to upgrade, if you don't, it won't allow the motors to start until you do.
     
  5. Jacob

    Jacob Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 3, 2015
    Messages:
    737
    Likes Received:
    305
    Yeah, I was under the impression each firmware is mandatory.
     
  6. mmccurdy

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    22
    Maybe someone has already done this. But setting up a Public DropBox with all the .bin files would be great! Just make sure you put them in the root of the share folder!! :p
     
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,060
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Where does DJI state each firmware update is mandatory? I believe you only need to install the most recent version.
     
  8. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    I also keep all updates, same as I did on the P2, they are available on either drop box or my server if needed. I also was under the impression that updating was a requirement, I know the update needed warning did not go away until I did. Also from 1.1.8 to 1.1.9 no TX update was needed so it wouldn't accept an attempt. Unless you bought your P3 with the first wave it was more than likely on 1.18 when you got it. The manual does say if you don't update to the latest release then later releases MAY not install.
     
    AmosMoses likes this.
  9. nhoover

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    851
    Likes Received:
    182
    Location:
    Los Gatos, California
    I got mine May 22 and just applied the 1.1.9 update. The P3 worked fine but when I applied to the TX although it appeared to work exactly right, it didn't write a text file to the card. I have saved the older updates - maybe I should try the 1.1.8 one in my TX although since the files are the same size so they must be including the TZ and P3 and battery updates in every release - it would be idiotic not to.
     
    AmosMoses likes this.
  10. woobisah

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    36
    1.1.9 does not update the transmitter.
     
  11. AmosMoses

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    597
    Likes Received:
    161
    Location:
    Illinois
    My P3A was from the first wave (I think) could you pm me a link to 1.1.8 so I could see if it will update on my tx please?
     
  12. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,060
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    #12 msinger, May 25, 2015
    Last edited: May 25, 2015
    woobisah and Fplvert like this.
  13. woobisah

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    36
    AmosMoses and msinger like this.
  14. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    I haven't done a single firmware update....not 1.1.6 or 1.1.8 or 1.1.9 sometimes my tablet is connected to data when powering on the app and sometimes not.....I power on bird first then tx and then i'm flying......maybe i'll update once they unlock the android app functionality.