Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

What am I missing here?

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by DattaGroover, Jul 7, 2014.

  1. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    This is my 2nd P2, with an H3-3D gimbal.

    Other than sluggish flight, which may be the new firmware, neither my CL or HL work. It is as if my S2 is always in normal mode. Via my iOSD mini, it alwys shows between 10-12 satellites. I calibrated the compass before flight.

    I must be missing something - CL & HL worked fine on my last P2.

    Any hints?
     
  2. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    On the P2, IOC has to be enabled in the Assistant software (and in NAZA mode) before you can use that switch for HL/CL. If your previous P2 was used it might have been enabled before it got to you.
     
  3. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Good guess, but the truth is that's what I did the first time and forgot.

    Just remember to be kind to the mentally handicapped.
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    lol that's one finger I can't point ;) Glad it was a simple fix!
     
  5. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Me, too, thanks.

    Now if I could only find a way to fix the sluggishness . . .
     
  6. jerrymac12000

    Joined:
    Dec 18, 2013
    Messages:
    187
    Likes Received:
    2
    Location:
    Colorado Springs, CO
    Check your software, what are the positions listed for the S2 switch? It may need to be adjusted.
     
  7. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Thanks Jerry. The positions are good in the software (I tested them before) The IOC needs to be enabled.
     
  8. Sanababit

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Downgrade to firmware version 1.08, you will notice the difference

    Sana
     
  9. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Ah, thanks. Does that still support the H3-3D?
     
  10. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    That was the first thing I checked- they were okay. It was the IOC that needed to be enabled - all's good now in that department.
     
  11. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Are other people having this problem? It seems ridiculous.
     
  12. Sanababit

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    I believe it does support h33d gimbal, try it, you can always go back to 3.4, good luck

    Sana
     
  13. DattaGroover

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    425
    Likes Received:
    13
    Are you talking about the Naza firmware (in the phantom itself)? If so, the 1.08 was a long time ago. I doubt it supports the H3-3D
    THis is what I have now:
     

    Attached Files: