Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by midwestjeff, May 8, 2014.

  1. midwestjeff

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Hey all,

    Well Just received my 2nd Phantom today and went to start it up and noticed a little different humming noise coming from the gimbal on startup and also it shakes 3 times. I lifted it up and moved it around and it seemed fine. Does anyone else have this happen when they first start up? I just want to know if I should return it or just go fly it and see.

    Thanks!

    Here is a video of what I am talking about.


    http://youtu.be/LtBWgyGGZH0
     
  2. midwestjeff

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Starts at 15 second mark in that video.. thanks!
     
  3. ResevorDG

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    565
    Likes Received:
    23
    Location:
    Phoenix, Arizona, USA
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Mine shakes a bit at start up, almost like camera lens trying to come into focus in low light.
    Then after it locks in place it's good.
     
  4. doug86

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    290
    Likes Received:
    1
    Location:
    Bi-Polar
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    mine does exactly the same thing at start up. No issues after the little dance. I think it just part of the fun!!
     
  5. Flyer91

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    360
    Likes Received:
    51
    Location:
    In the Sierras, 17 miles outside Yosemite N. P.
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Yup, mine too, but I 'think' it was only after I did the central board update ... and with that exact same 'point down at 45ยบ, 3 little bops, then stable'.

    It worked perfect in flight, so I think it's just part of the start up self test sequence for the latest central board firmware update (the one that ends in .27, not as the first Pluses where shipped with the version that ended .25).

    I believe you are OK and GTG! :)
     
  6. ShoreBird

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    91
    Likes Received:
    8
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Another one here. Actually I think mine take a second or tow longer and then centers. But everything has been working good.
    I had left the gimbal bracket on a few times and though I had hosed it up but I think its normal.
     
  7. midwestjeff

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Ok, thanks guys!! Freaked me out a little at first because my first one didnt do that, just a little motor noise..

    I wanna test it out today but not with these 30+ MPH winds... Definitely cant afford a 3rd!
     
  8. plasmo

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Glad you are back! Once you go Phantom...
     
  9. dataway

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    366
    Likes Received:
    149
    Location:
    Southern California
    Re: Weird Shake and Gimbal Noise at Startup ... anyone else

    Mine also does the little camera dance but works flawlessly in flight..