Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Waypoints & iPhone 6 +...

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by ViperTomahawk, Dec 30, 2014.

  1. ViperTomahawk

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I did a search and couldn't find anything on this question. I have a P2V+ and cannot get the Waypoint feature to work with the iPhone 6+. I know I'm not the only one, because you can read about other people having this problem in the app reviews. Anyone else encountered this? Has anyone heard about them fixing this issue in the very near future?
     
  2. Shuether

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Location:
    Middle Alberta, Canada
    I don't have a 6 plus but a friend does so next time I fly with him I'll try it out. Would also be nice if they would update to use full screen on iPad...
     
  3. RudydG

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    34
    Likes Received:
    3
    Works perfectly here, Iphone 6+ 64GB, phantom 2 vision + (v2).
    Just remember that you have to load the Google maps before you leave home on your local wifi, or at the flying location, with GPRS (data connection), there for you will have to disconnect the Phantom WIFI.
     
  4. Jpooner808

    Joined:
    Dec 16, 2014
    Messages:
    68
    Likes Received:
    15
    Location:
    Oahu
    I can't set waypoints unless my bird is on.

    Is your on?
     
  5. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    926
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK

    your bird needs to be on to set waypoints and needs a GPS lock as well, other wise the app doesn't do anything
     
  6. Shuether

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Location:
    Middle Alberta, Canada
    Re: Waypoints & iPhone 6 +...

    Tested it out with the 6Plus and it works fine. Downloaded maps on LTE, then connected to phantom, which had a good gps lock and was waiting to fly. Set a couple points, hit go, it initiated take off.
     
  7. Morgon

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Messages:
    453
    Likes Received:
    64
    Location:
    Glen Burnie, MD
    You can get data while connected to your Phantom's SSID, in case you forget to pre-load your maps.

    While connected to the Phantom, go into the iPhone Network settings, and then the SSID.
    Instead of DHCP (note the IP Address), go to Static, enter the IP and Subnet mask manually.
    Do not enter a Router or DNS address.

    This tells the phone that this connection cannot resolve outside addresses, and will then grab your maps over data.
    Of course, this also means that any other programs that get push notifications will alert you, so you may want to turn notifications off while flying.