Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Walkera installed!!some little help more

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by Papadakispaul, Oct 30, 2014.

  1. Papadakispaul

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Hi there
    I instaled today the walkera
    I had a test flight and works great
    One problem is the lever is not working!!!where I was wrong?
    I took from naza the f1 cable and put it in the walkera Pitt hole is that correct
    I took the f2 and put it in the aux hole of the walkera!!correct,,????
     
  2. Mandrake

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne , Australia
    Does the walkera need all 3 cables ??
     
  3. Papadakispaul

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I don't know you tell me!!
     
  4. Mandrake

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne , Australia
    I'd try all three unless someone comes up with something better .. Make sure they are the right way around too ..
     
  5. Torquetube

    Joined:
    Oct 29, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    How did you mount it? I've seen some videos on YouTube of people using only one screw to hold it on??
     
  6. Rustysocket

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Did you enable it in the software and calibrate the channel
     
  7. Papadakispaul

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    For start I want to know where the two wires are going and after when I put them in the right position I see the naza.the gimbal is working and I have clear image even when I fly!!i have the lever problem no movement
     
  8. Papadakispaul

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I enabled the gimbal in nazam...the lever still not working
     
  9. bobhaole

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    can you tilt the gimbal manually with the controls on the control board?
     
  10. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    I don't know the ports on that gimbal, but I know that F2 is the tilt control port on the NAZA, and it sounds like you have that cable from the gimbal connected to F1.

    Also, once you have the connections correct, you'll need to calibrate the controller with RC Assistant (be sure to move the lever during the process), and then calibrate the X1 channel in the NAZA Assistant as well...and make sure you do them in that order.
     
  11. 2014fc40

    Joined:
    Feb 15, 2014
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Of course it needs all three pos/neg and 7th channel control cable.

    BUT; theres a little "undocumented tweak" that needs to be done.
    The V1 trimpot on the Walkera needs to be adjusted...fiddle with turning it slowly and trying your lever...

    Mine ended up being about 1/2 way I think. Worked like a charm.