Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Walkera Gimbal Setup

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by boasey, Sep 24, 2014.

  1. boasey

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi Guys

    I know this has been covered elsewhere http://www.phantompilots.com/viewtopic.php?f=19&t=12421&start=10 but I am a complete newbie so just want to confirm where the black,red and white wire from the Naza multi Rotor F2 port (shown in the 5th pic down on above page) connects to on the Walkera Gimbal.

    I found this pic but it deosn't make much sense to me! :shock: [​IMG]

    A pic would be even more helpful!

    Thanks in advance
     
  2. wattage

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Location:
    Scotland, UK
    On the NAZA, the wire should connect to the F2 port on the very bottom pin on the left as you're looking at the ports. On the gimbal, that same wire should connect to just the 'pit' pin nearest the V1 pot on the black panel of the gimbal. I've used it on a couple of quads and I've only ever needed one wire, no ground required.
     
  3. boasey

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Cheers Wattage!

    I'll give that a go tomorrow.
     
  4. boasey

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yep, worked just like you said but I'm using the stock FC40 camera and it just sits backwards and makes a whirring noise.

    It's a weight issue I think so I'll play around adding some weights tomorrow! If anybody thinks it could be anthing else please let me know.

    Thanks again Wattage!